Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 28 Ocak saat 18:30 | Çarşamba 29 Ocak saat 09:45

Tarif

  • 1/1 lik  505x300 lük gastronom küvetine altı biraz su koyulup ıslatılır.
  • 10 kiloluk süt boşaltılır.
  • Sürekli şekilde karıştırılarak köpürte köpürte havalandırarak  92 °  getirildikten sonra    ocağın en kısık ateşine alınarak üst kaymağın tutunması sağlanır.
  • Yaklaşık 3 veya 4 saat sütün yağ oranı önemli olmakla beraber sarılaşmaması kontrol edilerek kaymağın tutunma aşaması gerçekleştirildikten sonra gastronom küvet soğumaya bırakılır.
  • Gastronom küvetin üstüne bir nem bezi serilip üst kapağı kapatılarak bir gece buzdolabına alınır.
  • Bir gece buzdolabında bekleyen kaymak arzuya göre kesilerek sarılma işlemine geçilir ve rula kaymak haline getirilir.

Malzemeler

  • 10 kilo süt

Benzer Tarifler