Tarif
Ayvaların kabuklarını soyun, içini temizleyin ve çekirdekleri bir kenara ayırarak tülbente alın.
Karanfil, çubuk tarçın, kakule havanda dövün.
Hibisküsü, renk ve tat vermesi için havana ekleyin ve diğerleri ile birlikte ezin.
Ayva yapraklarını da havana ekleyin ve diğer aromatiklerle birlikte ezin.
Ocağın altını açın, döküm tencereye yüzeyi kaplayacak şekilde esmer şeker ekleyin, aromatikleri ekleyin. Bu aşamada sürekli karıştırın.
Eriyen şekerin içerisine bütün hibisküslerden birkaç tane daha ekleyin.
Ayvaları ters bir şekilde tencereye dizin.
Ortasını boş bırakın ve boş bırakılan yerin içine kabuk ve çekirdeklerin eklendiği tülbenti
koyun.
Ayvalar pişince tavadan alın ve kalan sos ile servis edin.
Malzemeler
Ayva
Karanfil
Çubuk Tarçın
Kakule
Hibisküs
Esmer şeker