İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kaymaklı Elma Tatlısı

Oylama 0/5
Limonu dörde bölüp su dolu bir kaseye suyunu sıkın. Suyu sıkılmış dilimleri de içine atın. Elmaların kabuklarını soyup limonlu suya atın. Elma soyacağı yardımıyla elmaların çekirdeklerini çıkartın. Tencerenin içine 3 su bardağı suyu koyun ve şekeri ekleyin, güzelce karıştırın. Şeker eridikten sonra içine kakuleleri atın. Şerbet kaynayınca elmaları içine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp elmaları yumuşamaya bırakın.

Kaymağı kaşıkla ezerek krema kıvamına getirin. Yumuşayan elmaların altını kapatın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elmaları üzerine yerleştirin. Üzerine kakuleli şerbetten gezdirin. Elmaları önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika elmaların üstü kızarana kadar fırınlayın. Pişen elmaları soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra kaymağı içlerine enjekte edin. Üzerine şerbetten gezdirerek sevis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar