Kayzer Ekmekleri

Kayzer Ekmekleri
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 05:30 | Pazartesi 12 Nisan saat 06:55

Tarif

Hamuru hazırlayın: Bir mikser kasesinde, un ve tuzu karıştırın. Kâseyi hamur kancası takılı miksere takın. Cam bir ölçü kabında su, maya ve balı çırpın. 5 dakika bekletin. Yumurtaları ekleyin ve birleşmeleri için çırpın. Un karışımına ekleyin ve yumuşak, esnek bir hamur oluşana kadar düşük devirde 6-8 dakika yoğurun. Gerekirse, her seferinde bir yemek kaşığı olacak şekilde, daha fazla su ekleyebilirsiniz. Her seferinde 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin, iyice karışana kadar yaklaşık 4 dakika karıştırın. Tereyağlanmış bir kaseye aktarın. Hamuru streç film ile örtün ve yaklaşık 1 saat, iki katına çıkana kadar ılık bir yerde kabarmaya bırakın.

Hamuru yumruğunuzla aşağı itin ve kaseden çıkarın. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamura 35 x 30 cm’lik bir dikdörtgen şekli verin. Hamuru bir iş mektubu gibi üçe katlayın. Hamuru çalışma yüzeyinde 90 derece döndürün ve bir kez daha üçe katlayın. Hamuru kaseye geri koyun, üstünü örtün ve yaklaşık 1 saat, iki katına çıkana kadar ılık bir yerde kabarmaya bırakın.

Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve streç filmle hafifçe örtün. Hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde, her seferinde bir parça hamuru 13 x 7 cm’lik bir dikdörtgen şekli verin. Uzun tarafı size bakacak şekilde, bir iş mektubuna yaptığınız gibi hamuru üçe katlayın. Yapıştırmak için elinizin kenarıyla hamurun birleşme noktası boyunca hafifçe vurun. Ellerinizi kullanarak hamuru 30 cm’lik bir ipe dönüştürün. Her iki ucunda da biraz uzunluk bırakarak basit bir düğüm atın. Düğümü bitirmek için bir ucunu yukarı alın ve üzerinden geçirin ve merkeze sokun. Diğer ucu ise aşağı alın ve altından geçirin, düğümün altından merkeze doğru itin. 8 cm aralıklarla pişirme kağıdı kaplı fırın tepsilerine yerleştirin. Kalan hamur parçaları ile işlemi tekrarlayın. Yaklaşık 1 saat iki katına çıkıncaya kadar sıcak bir yerde örtülü olarak kabarmaya bırakın.

Üstü için: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Ekmeklerinizin üstünü hafifçe yumurta ile fırçalayın ve haşhaş tohumu serpin. Arada tepsileri çevirerek, 30-35 dakika altın rengi olana kadar pişirin . Tel bir ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.

 

 

Malzemeler

Hamur için:

  • 6 su bardağı ekmek unu. Ek olarak çalışma yüzeyi için
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 3/4 su bardağı ılık su (43 derece). İstenirse daha fazlası
  • 1 paket aktif maya (2 1/4 tatı kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında. Ek olarak kase için

Üstü için:

  • 1 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
  • 2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Benzer Tarifler