Kebap ve Taze Fasulye Salatası

Kebap ve Taze Fasulye Salatası

Tarif

Hazırlık:

  • Pirinci talimatlara göre pişirin. 

Ketçap:

  • 2 domatesi dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın.
  • Domates, domates salçası, balzamik sirke ve şekeri el blenderiyle pürüzsüz kıvama gelene dek karıştırın.
  • Püreyi bir tencereye koyup kaynatın.
  • Ocağın altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
  • Tuz ekleyin.
  • Ketçabı soğumaya bırakın.

Kebabın eti:

  • Çilinin çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar hâlinde doğrayın.
  • Maydanozu ince ince kıyın.
  • Ete kimyon, paprika, çili, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Kıymayı 4 uzun sosis hâline getirin.
  • Sosislere şiş geçirin.
  • Bir ızgara tavasını ısıtıp kebapların iki tarafını da yaklaşık 8 dakika ızgarada pişirin.

Ardından, taze fasulye salatası:

  • Fasulyeleri ayıklayın.
  • Fasulyeleri bol miktarda tuzlu suda 5 dakika kadar pişirin.
  • Fasulyelerin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
  • Kırmızı soğanı soyup yarım halka şeklinde doğrayın. (Çok kalın olmasın.)
  • Mangoyu soyup iki eşit parçaya bölün.
  • Dereotunu doğrayıp yoğurdun içine katın.
  • Yeşil fasulyeleri, kırmızı soğanı ve mangoyu ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

 

  • 400 gram pirinç
  • 4 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 mililitre balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kebaplar için

  • 400 gram et (kuzu)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 adet çili
  • 5 dal maydanoz

Salata için

  • 300 gram taze fasulye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet mango
  • 2 sap dereotu
  • 125 gram yoğurt
  • 1 adet Türk ekmeği
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler