Kebap ve Taze Fasulye Salatası

Kebap ve Taze Fasulye Salatası

Hazırlanış

Hazırlık:
• Pirinci talimatlara göre pişirin. Ketçap:
• 2 domatesi dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın.
• Domates, domates salçası, balzamik sirke ve şekeri el blenderiyle pürüzsüz kıvama gelene dek karıştırın.
• Püreyi bir tencereye koyup kaynatın.
• Ocağın altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
• Tuz ekleyin.
• Ketçabı soğumaya bırakın. Kebabın eti:
• Çilinin çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar hâlinde doğrayın.
• Maydanozu ince ince kıyın.
• Ete kimyon, paprika, çili, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin.
• Kıymayı 4 uzun sosis hâline getirin.
• Sosislere şiş geçirin.
• Bir ızgara tavasını ısıtıp kebapların iki tarafını da yaklaşık 8 dakika ızgarada pişirin. Ardından, taze fasulye salatası:
• Fasulyeleri ayıklayın.
• Fasulyeleri bol miktarda tuzlu suda 5 dakika kadar pişirin.
• Fasulyelerin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
• Kırm

Malzemeler

  • 400 gram pirinç
  • 4 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 mililitre balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kebaplar için

  • 400 gram et (kuzu)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 adet çili
  • 5 dal maydanoz

Salata için

  • 300 gram taze fasulye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet mango
  • 2 sap dereotu
  • 125 gram yoğurt
  • 1 adet Türk ekmeği
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler