Keçi Peynirli Karnabahar ve Tavuk Budu

Keçi Peynirli Karnabahar ve Tavuk Budu

Tarif

 

Hazırlanış

Hazırlık:

  • Fırını 200 dereceye ısıtın.
  • Karnabahar için bir tencere tuzlu su ısıtın.

 

Tavuk butları için:

  • Büyük, yapışmayan bir tavayı ısıtın.
  • Tavuk butlarını büyük bir kâseye koyun.
  • Tavuk butlarının üstüne tuz ve karabiber ekleyin.
  • Tereyağını bir tavada eritip tavuk butlarını kısa süre soteleyin.
  • 1 yemek kaşığı bal ekleyin.
  • Tavanın kapağını kapatıp ocağı kısın.
  • Tavuk butlarını yaklaşık 15 dakika boyunca sık sık çevirerek kızartın.
  • Balın yanmamasına dikkat edin.

 

Taze patateslere geçiyoruz:

  • Bir tavada yağı ısıtıp taze patatesleri altın sarısı bir renk alana dek beş dakika yüksek ateşte kızartın.
  • Ardından 10 dakika daha düşük sıcaklıkta pişirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • En sonra aroma vermesi için taze patateslerin üstüne az miktarda tereyağı ekleyin.

 

Karnabahar:

  • Karnabaharı parçalara ayırıp yıkayın.
  • Karnabaharı 4 dakika boyunca, diri kalacak şekilde pişirin.
  • Karnabaharın suyunu süzüp buharı çıkana dek bekleyin.
  • Karnabaharı tepsiye alın. Keçi peynirini ufalayarak üstüne ekleyin.
  • Peynir, altın sarısı bir renk alana dek, yaklaşık beş dakika karnabaharı pişirin.

 

 

Malzemeler

Malzemeler:

8 tavuk budu

1 yemek kaşığı bal

30 gram tereyağı

800 gram küçük taze patates

Kızartmak için zeytinyağı

1 büyük karnabahar

250 gram sert keçi peyniri

250 gram tereyağı

Müskat

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Ek olarak: Kapağı olan bir tava, tava, tencere

Benzer Tarifler