Keçi Peynirli Karnabahar ve Tavuk Budu

Keçi Peynirli Karnabahar ve Tavuk Budu

Tarif


Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını 200 dereceye ısıtın.
• Karnabahar için bir tencere tuzlu su ısıtın. Tavuk butları için:
• Büyük, yapışmayan bir tavayı ısıtın.
• Tavuk butlarını büyük bir kâseye koyun.
• Tavuk butlarının üstüne tuz ve karabiber ekleyin.
• Tereyağını bir tavada eritip tavuk butlarını kısa süre soteleyin.
• 1 yemek kaşığı bal ekleyin.
• Tavanın kapağını kapatıp ocağı kısın.
• Tavuk butlarını yaklaşık 15 dakika boyunca sık sık çevirerek kızartın.
• Balın yanmamasına dikkat edin. Taze patateslere geçiyoruz:
• Bir tavada yağı ısıtıp taze patatesleri altın sarısı bir renk alana dek beş dakika yüksek ateşte kızartın.
• Ardından 10 dakika daha düşük sıcaklıkta pişirin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• En sonra aroma vermesi için taze patateslerin üstüne az miktarda tereyağı ekleyin. Karnabahar:
• Karnabaharı parçalara ayırıp yıkayın.

Malzemeler

  • 8 adet tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 30 gram tereyağı
  • 800 gram küçük taze patates
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 büyük karnabahar
  • 250 gram sert keçi peyniri
  • 250 gram tereyağı
  • 1 miktar müskat
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler