Tarif

Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. AutoCook Pro’da hafif kızartma programına gelin ve orta seçeneğini seçerek "başla" tuşuna basın. Süreyi 20 dakikaya ayarlayın. Tereyağını hazneye koyun, soğan ve sarımsağı hazneye ilave edip 5 dakika kavurun. 70 gr unu ilave edip kavurmaya devam edin. 

Tuz, karabiber, bir tutam muskat rendesi ve keçi peynirini de ekleyip 4 dakika pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Programın son 5 dakikasında sapları alınmış bebek ıspanaklarını ilave edip pişirme işlemine devam edin. 

Sinyal sesini duyunca haznede yer alan malzemeyi bir kabın içerisine alın ve soğutun. Sosu hazırlamak için bu karışımdan 100 gr ayırın. Karışım soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Bir kapta 2 adet yumurtayı çırpın. Diğer bir kaba galeta unu, üçüncü bir kaba da 50 gr buğday unu koyun. 

Hazırladığınız peynir toplarını önce una daha sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp paneleyin. AutoCook Pro’nun haznesine sıvı yağ ekleyin. Kızartma programına gelin ve uzun seçeneğini seçerek sinyal sesiyle birlikte başla tuşuna basın ve kızartma sepetinizi hazneye yavaşça yerleştirin. 

Panelediğiniz peynir toplarını dört seferde, 10’ar dakika kızartın. Kızaran peynir toplarını bir peçetenin üzerine yerleştirerek fazla yağın çekilmesini sağlayın. Sosunu hazırlamak için AutoCook Pro’yu hafif kızartma programına getirin, kısa seçeneğini seçin ve başla tuşuna basın. 

Sos için ayırmış olduğunuz karışımı hazneye ekleyin. 100 ml süt, yarım limon suyu, yarım limon kabuğu rendesi ve doğranmış kişnişi ekleyerek karıştırın. 5 dakika sonra sosunuz hazır. Kroketlerinizi bu sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 60 gr tereyağı
  • 1 yarım soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 120 gr buğday unu
  • 50 gr galeta unu
  • 1 litre sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 420 ml süt
  • 400 gr keçi peyniri
  • 100 gr bebek ıspanak
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yarım adet limon
  • 3 dal taze kişniş
  • 1 adet müskat rendesi

Benzer Tarifler