Hazırlanış

Hazırlık:

Frittata:


Fırını 180 dereceye getirin. Soğanları soyup yarım halka şeklinde dilimleyin. Sarımsağı soyup doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanla sarımsağı 10 dakika kızartın. Yumurtayı kasede çırpıp tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Kekik ve ada çayı yapraklarını koparıp ince ince doğrayın. Otları yumurtaya katın, soğanı ekleyin. Üstüne keçi peyniri serpin ve parmesan koyun. Dökme demir tavayı ya da fırın kabını tereyağıyla yağlayın, yumurta karışımını dökün. Frittata’yı fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin. Domatesli salsa sosu:

Domatesi küp küp kesin. Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Fesleğenle maydanozu koparıp doğrayın. Domatesle soğanı, sarımsağı, otları karıştırın. Balzamik sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla çeşnilendirin. Salsa sosunu frittata’yla servis edin

Malzemeler

Frittata için:

  • 2 adet beyaz soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 6 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 2 dal kekik
  • 4 dal ada çayı
  • 80 gram yumuşak keçi peyniri
  • 25 gram toz parmesan peyniri

Domatesli salsa sosu için:

  • 4 adet domates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 dal fesleğen
  • 4 dal maydanoz
  • 1 ölçü balzamik sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler