Keçi Peynirli Yalancı Sufle

Keçi Peynirli Yalancı Sufle

Tarif

Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Kavrulmuş kırmızı pancar salatası için pancarları temizleyin, yıkayın ve kurulayın. Küçük yapraklarını kenara ayırın. Saplarını atın. Pancarlarla biberiyeyi fırın tepsisine yerleştirip üstüne yağ ve tuz dökün. 40 dakika yumuşayıncaya kadar fırında pişirin. Bekletin. Sufle için peyniri, kremayı, tuzu ve yumurta sarılarını mikserin içine atın. Rengi açılıp kabarana kadar çırpın. Üstüne ekmek kırıntılarını atın. Yumurta akını ayrı bir kaseye alıp kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta aklarını da peynir karışımına katın. 375 mililitre kapasiteli, hafifçe yağladığınız fırın kasesine karışımı dökün. 20-25 dakika kabarıp altın rengine dönene kadar fırında pişirin. Servis için, büyük pancarları ikiye bölüp yapraklarla karıştırın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çırpıp salatanın üstüne dökün. Sufleyle servis edin.

Malzemeler

  • 150 gram yumuşak keçi peyniri
  • 375 mililitre krema
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 2 adet yumurta
  • 140 gram ufalanmış taze beyaz ekmek
  • 600 gram körpe kırmızı ve sarı pancar
  • 1 miktar fırında kırmızı pancar salatası
  • 6 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler