Kedi Dilli Tiramisu ve Dondurmalı Pasta

Kedi Dilli Tiramisu ve Dondurmalı Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Küçük bir tencerede 1/4 su bardağı şeker ve 2 1/2 çorba kaşığı suyu karıştırın ve ara sıra karıştırarak orta ateşte kaynatın. Ateşten alın, ardından espresso ve kahve likörünü katın ve karıştırın. Kahve şurubunu soğumaya bırakın. 25 x 15 cm’lik bir kek kalıbını streç film ile kaplayın ve kalıbın her iki uzun tarafında fazladan 10 cm’lik bir uzantı bırakın.

Hazırladığınız kalıbın dibine vanilyalı dondurmanın yarısını yayın. Hızlı bir şekilde 15 kedi dilini tek tek kahve şurubuna bandırın ve hafifçe üst üste gelecek şekilde dondurmanın üzerine tek bir kat olacak şekilde dizin. (Dondurma çok yumuşaksa, sertleştirmek için dondurucuya geri koyun.) Kahveli dondurmayı kedi dillerinin üzerine eşit şekilde yayın. Hava kabarcıklarını yok etmek için kalıbı tezgaha hafifçe vurun. Kalan 15 kedi dilini kahve şurubuna bandırma işlemini tekrarlayın ve kahveli dondurmanın üzerine yerleştirin. Kalan vanilyalı dondurmayı kedi dillerinin üzerine eşit şekilde yayın. Pastayı örtmek için kenardan sarkan streç filmi üzerine katlayın. Pasta tamamen donana kadar, en az 5 saat veya gece aşırı dondurucuya koyun.

Pastayı kalıptan çıkarmak için oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin. Streç filmi üstten açın ve pastayı bir tabağa ters çevirin. Gerekirse pastayı ayırmak için kalıbın yanlarına ve altına ılık nemli bir havlu bastırın. Streç filmi çıkarın, ardından pastayı tekrar dondurucuya koyun.

Yumurta akını ve kalan 1 1/2 su bardağı şekeri ısıya dayanıklı bir karıştırma kasesinde birleştirin. Kaseyi kaynayan bir tencere suyun üzerine yerleştirin, şeker eriyene kadar ve karışım ılınana kadar 3-3 1/2 dakika çırpın.

Kaseyi çırpıcı takılı stand miksere takın. Düşük hızda çırpmaya başlayın. Yaklaşık 10 dakika hızı kademeli olarak yükselterek kıvamlı, parlak tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Vanilya ve mısır nişastasını ekleyin ve beze birleşene kadar karıştırın.

Pastayı dondurucudan çıkarın. Bir spatula yardımıyla bezeyi yayın, istediğiniz şekilde dekoratif tepecikler oluşturun. Küçük bir pürmüzü beze yüzeyine 7-10 cm yukardan, 90 derecelik bir açıyla tutun. Beze kızarana ve karamelleşene kadar alevi ileri geri hareket ettirin. Hemen servis edin.

 

 

Malzemeler

1 3/4 su bardağı şeker

6 çorba kaşığı taze demlenmiş espresso

 2 tatlı kaşığı kahve likörü, Kahlua gibi (isteğe bağlı)

 Dondurmalı Tiramisu için Vanilyalı Dondurma veya 1 litre mağazadan satın alınmış, oda sıcaklığında (tarif aşağıdaki gibidir)

Vanilyalı Kedi dili (tarif aşağıdaki gibidir)

John's Coffee Dondurma veya 3 su bardağı mağazadan satın alınmış, oda sıcaklığında (tarif aşağıdaki gibidir)

6 büyük yumurtanın akı, oda sıcaklığında

2 tatlı kaşığı saf vanilya özü

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Benzer Tarifler