Tarif

Öncelikle jelatin yapraklarını yumuşayana kadar bir kase soğuk suda bekletin.

Bu sırada bir vanilya çubuğunu ikiye kesin ve tohumlarını bir tencereye alın. Vanilyanın kabuğunu da tencereye alın. Krema ve şeker ekleyin ve karışımı ısıtın. Şeker eridiğinde aromalar birbirine geçecektir.

Jelatin yapraklarını sıkarak fazla suyunu süzün. Sonra da tenceredeki karışıma ekleyin. Jelatin eridiğinde tencereyi ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Taze kremayı biraz karıştırın. Soğuyan jelatin karışımını taze kremaya ekleyin ve karıştırın. Karışımı servis kaselerine veya bardaklara döktükten sonra katılaşması için buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Sonra karamel sosunu hazırlayın. Krema ve esmer şekeri bir tencereye alın. Koyulaşıncaya dek 5-10 dakika kaynatın ve tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Taze kremalı panna cotta karışımını buzdolabından alın ve bardaklara üçer dörder kekreyemiş serpiştirin. Üzerine karamel sosu dökün. Afiyet olsun!

 

Malzemeler

Panna Cotta:

  • 200 mililitre krema
  • 200 gram taze krema
  • 100 gram şeker
  • 1 yarım vanilya çubuğu
  • 3 adet jelatin yaprağı

Karamel sos:

  • 200 mililitre krema
  • 200 gram esmer şeker
  • 150 gram kekreyemiş

Benzer Tarifler