Kelebek Kesilmiş Izgara Keler Balığı ve Yanında Çalı Fasulyesi Y

Kelebek Kesilmiş Izgara Keler Balığı ve Yanında Çalı Fasulyesi Y

Tarif

Çalı fasulyelerinizi fasulye doğrama aletiyle doğrayın. Bu aletten yoksa, soyma aletinizle kenarlarındaki ip gibi kısımları alın ve çaprazlamasına 1 santimetre kalınlığında doğrayın.

Çalı fasulyesi yahnisi önceden pişirilebilir veya balığı pişirmeden hemen önce yapılabilir. Geniş, tüm malzemeleri alacak büyüklükte bir sos tenceresini kızdırın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağının yanı sıra, ançüezlerin yağını ekleyin. 4 diş sarımsağı doğrayın ve ançüezlerle ve kuru çili biber yumuşayana ve ançüezler eriyene kadar kızartın. Ezilmiş domatesleri veya domates püresiyle fasulye ve kuşdili dallarını ekleyin. Çeşnileyip kaynatın. Tencerenin kapağını kapatın ve 10-12 dakika boyunca veya fasulyeler iyice pişene kadar pişirin. Sos biraz kurursa, biraz su ekleyip fasulyeleri karıştırın.

Keler balığı parçalarını kesme tahtasına koyun ve enlemesine, ortadan bölüyormuşçasına kesin ki kitap gibi açılsınlar. İki tarafın da eşit kalınlıkta olmasına çalışın. Balıkta hafif kesikler açıp kenara koyun.
Gremolata’yı yapmak için kalan 1 diş sarımsağı ince ince biraz tuz serperek doğrayın. Sonra maydanozu ince ince doğrayıp, limon kabuğunu da ince ince rendeleyin. Bunları sarımsakla karıştırın ve son bir kez doğradıktan sonra, daha sonra yemeğin üstüne serpmek üzere kenara koyun.

Geniş bir demir tava veya kızartma tavasını (ya da iki küçük tava kullanın) kızdırın. Balığı tuz ve biberle iyice çeşnilendirin ve hafif zeytinyağına bulayın. Balığın her bir tarafını 2 dakika pişirin veya olana kadar pişirin (fazla pişirmeyin).

Fasulyeleri ocaktan alın, tadına bakın ve gerekirse bir kez daha çeşnilendirin. Kuşdili dallarını çıkarın ve limon suyunu sıkın. Her tabağa fasulye koyun ve üstlerine bir parça balık yerleştirin. Fesleğen yapraklarını ve gremolata’yı üstüne serpin. Ya da hepsini büyük bir tabağa koyup ortaya servis edebilirsiniz – aile servisi tarzı!

Malzemeler

  • 600 gram çalı fasulyesi
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 100 gram yağlı ançüez filetosu
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet çili biberi
  • 700 gram domates püresi
  • 800 gram konserve domates
  • 2 dal kuşdili
  • 2 adet 200 gramlık ayıklanmış
  • kalın keler balığı parçası
  • 1 demet düz yapraklı maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
  • 1 küçük demet taze fesleğen

Benzer Tarifler