Keler Balığı Çorbası

Keler Balığı Çorbası

Tarif

Bu çorba için keler balığının tamamına ihtiyacımız olacak. Bu yüzden balığı alırken temizlenip dilimlenmesini isteyin ve balıkçınızdan kafa ve kılçıkların farklı bir poşete koymasını isteyin. Niye mi? Çünkü yemeyecek olsanız bile, bu kısımlar çok lezzetlidir ve balık suyu yapmak için onlara ihtiyacınız olacak. Balık suyu için keler balığının arta kalan tüm parçalarını, suyumuzun kaynadığı tencereye atın ve kabuklarını soyup parçalara böldüğünüz soğanı, soyulmuş yarım havucu ve tüm sarımsak dişlerini içine atın. Balık suyunu biber taneleri ve rezene tohumlarıyla çeşnilendirin ve tüm malzemeleri 20 dakika boyunca kaynatın.

Bu sırada keler balığı filetolarını, önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin. Önceden temizlenmiş filetoları fırın kabına koyup üstünde zeytinyağı gezdirin ve tuz, biber ve biberiye yapraklarıyla çeşnilendirin. 20 dakika kadar fırında pişirin.

Balık suyu ve keler balığı filetolarının hazır olmasına birkaç dakika kala çorbanın harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Geniş bir tencereye zeytinyağı dökün ve doğradığınız soğanı karıştırarak kızartın. Soğanı öldürdüğünüzde soyup doğradığınız havuçları ve doğranmış kereviz saplarını ekleyip onları da kızartın. 1-2 dakika boyunca karıştırarak kızarttıktan sonra süzdüğünüz balık suyunu içine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin.

Çorbanın sebzeleri pişince el blenderiyle malzemeleri karıştırıp bir tutam tuzla çeşnilendirin. Sebzeleri harmanladığımız için şimdilik sadece tuzla çeşnilendirmek iyi olacaktır. Böylece çorbanın tuzunu fazla kaçırma riskine girmemiş olursunuz. Servis ederken balık aromalı bir sebze püreniz olacak ve keler balığı filetoları da kremanın üstünde olacak. En tepesine, biraz yeşillik katmak amaçlı biraz taze kişniş serpebilirsiniz. Bu, filetoların ayrı piştiği ama balığın tadının sebze püresine karıştığı, farklı bir keler balığı çorbası yapma şeklidir. Deneyin!

Malzemeler

  • 1 kilogram fileto keler balığı
  • 2 litre balık suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 adet biberiye yaprağı
  • 1 adet kişniş yaprağı
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Balık suyu için:

  • 1 adet keler balığının kafası ve kılçıkları
  • 2 litre kaynamış su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yarım havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 tutam rezene tohumu

Benzer Tarifler