İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Keralan Sebze Körisi

Oylama 0/5
Karnabaharın dış yapraklarını ayıklayın. Bir santimetre kalınlığında dilimleyip ızgara tavasına koyun. Hafifçe piştiği zaman diğer yüzünü çevirin. Bir ölçü pirinç ve iki ölçü kaynar suyu orta büyüklükteki bir tencereye karanfil, yarım limon ve bir tutam tuzla koyup kapağını kapatın. Bir tencereye yağ koyun. Hardal ve çemen otu tohumlarını, zerdeçalı ve köri yapraklarını hızlıca kavurun. Soyulmuş zencefil, sarımsak, taze soğan, çili biberi ve kişniş saplarını mutfak robotunda çekip tencerenin içine alın. Rastgele doğranmış domatesleri ekleyin. Hindistan cevizi sütünü, süzülmüş nohutları, doğranmış ananasları ve suyunu ekleyin. Izgarada pişirdiğiniz karnabaharı da ekleyip ağzını kapatın. Altını açıp kaynama noktasına getirin. Pişirilmemiş papadum’ları bir iki dakika boyunca 800 wattlık mikrodalga fırında pişirin. Nanenin yapraklarını koparın. Havanın içinde iyice ezin. Yoğurda karıştırın. Bolca limon sıkın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Kalan limonun suyunu körinin içine sıkın ve istediğiniz şekilde çeşnilendirin. Kişniş yapraklarını parçalayıp pilav ve papadum’larla birlikte servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Jamie Oliver