Keralan Sebze Körisi

Keralan Sebze Körisi

Tarif

Karnabaharın dış yapraklarını ayıklayın. Bir santimetre kalınlığında dilimleyip ızgara tavasına koyun. Hafifçe piştiği zaman diğer yüzünü çevirin. Bir ölçü pirinç ve iki ölçü kaynar suyu orta büyüklükteki bir tencereye karanfil, yarım limon ve bir tutam tuzla koyup kapağını kapatın. Bir tencereye yağ koyun. Hardal ve çemen otu tohumlarını, zerdeçalı ve köri yapraklarını hızlıca kavurun. Soyulmuş zencefil, sarımsak, taze soğan, çili biberi ve kişniş saplarını mutfak robotunda çekip tencerenin içine alın. Rastgele doğranmış domatesleri ekleyin. Hindistan cevizi sütünü, süzülmüş nohutları, doğranmış ananasları ve suyunu ekleyin. Izgarada pişirdiğiniz karnabaharı da ekleyip ağzını kapatın. Altını açıp kaynama noktasına getirin. Pişirilmemiş papadum’ları bir iki dakika boyunca 800 wattlık mikrodalga fırında pişirin. Nanenin yapraklarını koparın. Havanın içinde iyice ezin. Yoğurda karıştırın. Bolca limon sıkın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Kalan limonun suyunu körinin içine sıkın ve istediğiniz şekilde çeşnilendirin. Kişniş yapraklarını parçalayıp pilav ve papadum’larla birlikte servis edin.

Malzemeler

  • 1 yarım karnabahar
  • 2 yemek kaşığı kanola yağı
  • 1 tatlı kaşığı siyah hardal tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çemen otu tohumu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 avuç köri yaprağı
  • 1 adet zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 6 adet taze soğan
  • 1 adet çili biberi
  • 1 demet kişniş
  • 2 adet domates
  • 400 gram light Hindistan cevizi sütü
  • 400 gram nohut konservesi
  • 227 gram konserve ananas
  • 1 adet limon
  • 300 gram Basmati pirinci
  • 10 adet karanfil
  • 1 adet limon
  • 4 adet çiğ papadum
  • 1 yarım demet taze nane
  • 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt

Benzer Tarifler