Tarif

Kerebiç hamurunu hazırlamak için karıştırma kasesinin içine unu koyun. Üzerine tereyağı, karbonat, tuz, çok az sıvıyağ ekleyin ve çırpın.

Hamurun toparlanması için üzerine suyu ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.

İyice çırpılan hafif cıvık kıvamdaki hamuru düz bir tabağa aktarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Böylece hamur toparlanacaktır.

Cevizleri iyice küçültene kadar doğrayın.

Cevizlerin üzerine toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.

Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.

Dinlenip toparlanan hamuru dolaptan alın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp avcunuzda yuvarlayın, ortasına parmağınızla bir boşluk açıp şekerli ceviz karışımından koyun ve hamuru bohça şeklinde kapatın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.

Hazırlanan kerebiçleri fırın tepsisine dizin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Bezeyi hazırlamak için yumurta akını karıştırma kasesinin içine koyup iyice beyazlaşana kadar çırpın.

Üzerine pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin ve yumurta ve pudra şekeri iyice kabarıp, kıvam alıncaya kadar yüksek hızda çırpın.

Pişen kerebiçleri fırından çıkartın.

Ayrı bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin, beze harcını bir kaşık yardımıyla ortasına bir kerebiç sığacak büyüklükte daireler biçiminde yağlı kağıda yayın. Her bir dairenin ortasına bir adet kerebiç yerleştirin. 180 derecelik fırında 15 dakika kadar daha, bezeler kabarana kadar kerebiçi pişirin.

Pişen bezeli kerebiçleri yağlı kağıttan rahatça ayrılmaları için soğumaya bırakın.

Soğuyunca bezeleri yağlı kağıttan ayırın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerine tarçın serperek servis edin. 

Malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 su bardağı kadar su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Beze için:

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3 çay bardağı pudra şekeri

Süsleme için:

  • 1 tutam tarçın

Benzer Tarifler