Kerevitli Linguine

Kerevitli Linguine

Tarif

Makarnayı al dente kıvamına gelene kadar tuzlu kaynar suda pişirin. Sonra tencereden alıp kenara koyun. İçine biraz yağ döküp karıştırın ki yapışmasın. Bir kızartma tavasına tereyağını koyun. Taze soğan ve sarımsağı ekleyip kahverengiye dönene kadar kavurun. Kerevit kuyruklarını ekleyip soteleyin. 250 mililitre beyaz şarap ve kremayı ekleyin. Ocağın altını kısıp sos kıvama gelene kadar karıştırın. Makarnayı tekrar kaynar su dolu tencereye atıp iki dakika daha pişirin. Sonra süzün. Maydanoz ve limon kabuğunu kerevite ekleyip hepsini makarnayla karıştırın. Servis için üstüne parmesan peyniri serpin.

Malzemeler

  • 1 kilogram kuyruğu temizlenmiş kerevit
  • 1 paket linguine makarna
  • 1 demet taze soğan
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 şişe beyaz şarap
  • 500 mililitre krema
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı parmesan peyniri

Benzer Tarifler