İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kerevitli Sezar Salatası

Oylama 0/5

Çavdar ekmeğini 1,5 santimlik küpler hâlinde kesin ve bir kaba alın. Tuz, karabiber ve biraz sıvı yağ ekleyip kapağını kapatın ve aromaların eşit şekilde yayılması için sallayın. Krutonları 200 derecelik fırında çıtır oluncaya kadar 10 dakika süreyle pişirin.

Ançüez, hardal, parmesan rendesi ve sarımsak rendesini karıştırın. Yaban turpu ve limon suyu, yağlı krema ve tuz ekleyerek blenderle karıştırın. Karışım pürüzsüz hâle geldiğinde tadına bakın ve gerekirse biraz tuz, şeker ve karabiber ekleyin.

Yeşillikleri bir kaseye alın, parmesan parçalarını ve salata sosunu ekleyin. Sonra krutonları ekleyin ve salatayı karıştırın.

Salatayı tabağa alın ve biraz parmesan parçası, kruton ve kerevit kuyruğuyla süsleyin. Son olarak üzerine limon suyu gezdirebilirsiniz.

 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sara La Fountain