Tarif

Çavdar ekmeğini 1,5 santimlik küpler hâlinde kesin ve bir kaba alın. Tuz, karabiber ve biraz sıvı yağ ekleyip kapağını kapatın ve aromaların eşit şekilde yayılması için sallayın. Krutonları 200 derecelik fırında çıtır oluncaya kadar 10 dakika süreyle pişirin.

Ançüez, hardal, parmesan rendesi ve sarımsak rendesini karıştırın. Yaban turpu ve limon suyu, yağlı krema ve tuz ekleyerek blenderle karıştırın. Karışım pürüzsüz hâle geldiğinde tadına bakın ve gerekirse biraz tuz, şeker ve karabiber ekleyin.

Yeşillikleri bir kaseye alın, parmesan parçalarını ve salata sosunu ekleyin. Sonra krutonları ekleyin ve salatayı karıştırın.

Salatayı tabağa alın ve biraz parmesan parçası, kruton ve kerevit kuyruğuyla süsleyin. Son olarak üzerine limon suyu gezdirebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 4 dilim çavdar ekmeği
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 adet top marul
  • 1 demet kıvırcık hindiba
  • 200 gram kerevit kuyruğu

Salata sosu için:

  • 50 mililitre mayonez
  • 70 gram parmesan peyniri
  • 8 adet ançüez filetosu
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı yaban turpu macunu
  • 1 yarım tatlı kaşığı sarımsak
  • 1 yarım limonun suyu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Süslemek için:

  • 35 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 yarım limonun suyu

Benzer Tarifler