Tarif

Öncelikle haşlanmış patatesleri yarım daire şeklinde dilimleyin. Sonra patatesler için marinadı hazırlayın.

Hardal tanelerini, limon suyunu, beyaz şarap sirkesini, kaparileri ve kırmızı soğanı bir kaseye alıp güzelce karıştırın. Sonra dereotu ve sıvı yağ ekleyin. Biraz bal, tuz ve karabiberle çeşni katın. Sonra yarım daire şeklinde kestiğiniz salatalıkları ve patatesleri marinata ekleyin. Malzemelerin marinata iyice bulanmaları için güzelce karıştırın.

Sonra, Skagen'i hazırlayın. Kerevit kuyruğu hariç bütün malzemeleri bir kaba alın. Güzelce karıştırın ve sonra kerevit kuyruklarını ekleyin. En iyi sonucu almak için marinatı buzdolabında 30 dakika bekletin.

Salatayı servise hazırlayın. Marul yatağı hazırlayın ve marine edilmiş patates karışımını üzerine alın. Patatesli zeminin üzerine kerevit dilimleri, kerevitli Skagen karışımı, somon balığı yumurtaları, gravlax ve tütsülenmiş beyaz etli balık koyun. Haşlanmış yumurta dilimleri, esmer ekmek şeritleri ve bezelyelerle süsleyin.

Malzemeler

  • 150 gram tütsülenmiş beyaz etli balık
  • 150 gram Gravlax
  • 3 yemek kaşığı balık yumurtası

Skagen:

  • 200 gram kerevit kuyruğu
  • 5 yemek kaşığı kadar mayonez
  • 2 yemek kaşığı kadar ekşi krema
  • 1 yemek kaşığı kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 yarım tatlı kaşığı sarımsak
  • 1 yarım tatlı kaşığı yaban turpu
  • 1 yarım tatlı kaşığı limon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam şeker
  • 1 tutam tuz

Patates marinatı:

  • 3 adet patates (haşlanmış
  • soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 1 yarım salatalık (soyulup çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı (taneli)
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kapari
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 25 mililitre sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış kırmızı soğan
  • 1 miktar bal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Süslemek için:

  • 1 demet marul
  • 2 dilim esmer ekmek (uzun şeritler halinde kesilmiş)
  • 1 adet yumurta (4-5 dakika haşlanmış
  • hafif çiğ)
  • 1 avuç bezelye

Benzer Tarifler