Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Fırını 180 dereceye getirin. Hamur için gereken malzemeleri karıştırın ve hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. İç harcı:

Soğanı ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Biberi boydan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırın ve soğanı, sarımsağı, Cajun baharatını kavurun. Biberle kerevizi ekleyip 4 dakika daha kavurun. Kremayı koyun ve koyulaşması için kısık ateşte 5 dakika pişirin. Maydanozu koparıp ince ince doğrayın. Taze soğanı halka halka kesin. Galetayı parçalayın ve yumurta sarısına ekleyin. Harcın koyulaşması için iyice karıştırın. Sonra taze soğanları katın. Tencereyi ocaktan alın ve harcı 5 dakika soğumaya bırakın. Sonra kerevit kuyruklarını ve maydanozu ekleyin.

Turta kalıbını yağlayın. Hamuru açın ve kalıba koyun. Artan hamuru yoğurun ve yuvarlak hâli

Malzemeler

Hamur için:

  • 285 gram un
  • 170 gram donmuş tereyağı
  • 130 gram krem peynir
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

İç harcı için:

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 dal kereviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Cajun baharatı
  • 500 gram kerevit kuyruğu
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 2 adet taze soğan
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 adet galeta
  • 300 mililitre krema

Ek olarak:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı krema

Benzer Tarifler