İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kereviz ve Domatesli Balık

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:
    • Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.
  2. Prev2/4Next

    Patatesler:
    • Patatesleri kalın dilimler hâlinde kesin.
    • Gerektiği kadar suda 5 dakika haşlayın.
    • Mutfak havlusuyla kurutup güveç kabına aktarın.
    • Patatesleri sallayın; tuz, karabiber ve 2 tatlı kaşığı toz paprika ekleyin.
    • Zeytinyağı ekleyerek tekrar sallayın.
    • Yemeği fırına verip çıtır çıtır olana dek, 15 dakika kadar pişirin.
    • Bu arada birkaç kez daha sallayın.
  3. Prev3/4Next

    Hazırlıklar:
    • Limonu yıkayıp kurutun.
    • Kabuğunu rendeleyin.
    • Limonu dilimleyin.
    • Fesleğenle kekiğin yapraklarını koparıp ince ince doğrayın.
  4. Prev4/4Next

    Balıkların yapımı:
    • 4 adet 40X40 fırın kağıdı kesin.
    • Balık filetolarını tuz, karabiber, toz paprika ve limon kabuğu rendesine bulayın.
    • Limon dilimleriyle birlikte birer dal biberiyeyi filetoların üstüne koyun.
    • Kerevizi 1 santimlik parçalar hâlinde doğrayın.
    • Cherry domatesleri ikiye bölün.
    • Sebzelerle ince ince dilimlenmiş bitkileri karıştırıp balık filetolarının üstüne yayın.
    • Her birinin üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
    • Filetoları kapatıp iple bağlayın.
    • Filetoları fırın tepsisine yerleştirip fırına verin. Balıkla sebzeleri yaklaşık 10 dakika pişirin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır