Kereviz ve Domatesli Balık

Kereviz ve Domatesli Balık

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

Patatesler:

  • Patatesleri kalın dilimler hâlinde kesin.
  • Gerektiği kadar suda 5 dakika haşlayın.
  • Mutfak havlusuyla kurutup güveç kabına aktarın.
  • Patatesleri sallayın; tuz, karabiber ve 2 tatlı kaşığı toz paprika ekleyin.
  • Zeytinyağı ekleyerek tekrar sallayın.
  • Yemeği fırına verip çıtır çıtır olana dek, 15 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada birkaç kez daha sallayın.

Hazırlıklar:

  • Limonu yıkayıp kurutun.
  • Kabuğunu rendeleyin.
  • Limonu dilimleyin.
  • Fesleğenle kekiğin yapraklarını koparıp ince ince doğrayın.

Balıkların yapımı:

  • 4 adet 40X40 fırın kağıdı kesin.
  • Balık filetolarını tuz, karabiber, toz paprika ve limon kabuğu rendesine bulayın.
  • Limon dilimleriyle birlikte birer dal biberiyeyi filetoların üstüne koyun.
  • Kerevizi 1 santimlik parçalar hâlinde doğrayın.
  • Cherry domatesleri ikiye bölün.
  • Sebzelerle ince ince dilimlenmiş bitkileri karıştırıp balık filetolarının üstüne yayın.
  • Her birinin üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
  • Filetoları kapatıp iple bağlayın.
  • Filetoları fırın tepsisine yerleştirip fırına verin. Balıkla sebzeleri yaklaşık 10 dakika pişirin.

Malzemeler

 

  • 8 adet orta boy patates
  • 3 tatlı kaşığı toz paprika
  • 4 adet somon fileto
  • 1 adet limon
  • 2 dal fesleğen
  • 2 dal kekik
  • 1 dal biberiye
  • 4 adet kereviz sapı
  • 250 gram çeri domates
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler