Kereviz ve Domatesli Balık

Kereviz ve Domatesli Balık

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 220 dereceye ısıtın. Patatesler:
• Patatesleri kalın dilimler hâlinde kesin.
• Gerektiği kadar suda 5 dakika haşlayın.
• Mutfak havlusuyla kurutup güveç kabına aktarın.
• Patatesleri sallayın; tuz, karabiber ve 2 tatlı kaşığı toz paprika ekleyin.
• Zeytinyağı ekleyerek tekrar sallayın.
• Yemeği fırına verip çıtır çıtır olana dek, 15 dakika kadar pişirin.
• Bu arada birkaç kez daha sallayın. Hazırlıklar:
• Limonu yıkayıp kurutun.
• Kabuğunu rendeleyin.
• Limonu dilimleyin.
• Fesleğenle kekiğin yapraklarını koparıp ince ince doğrayın. Balıkların yapımı:
• 4 adet 40X40 fırın kağıdı kesin.
• Balık filetolarını tuz, karabiber, toz paprika ve limon kabuğu rendesine bulayın.
• Limon dilimleriyle birlikte birer dal biberiyeyi filetoların üstüne koyun.
• Kerevizi 1 santimlik parçalar hâlinde doğrayın.
• Cherry domatesleri iki

Malzemeler

  • 8 adet orta boy patates
  • 3 tatlı kaşığı toz paprika
  • 4 adet somon fileto
  • 1 adet limon
  • 2 dal fesleğen
  • 2 dal kekik
  • 1 dal biberiye
  • 4 adet kereviz sapı
  • 250 gram çeri domates
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler