Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 27 Ekim saat 18:40 | Çarşamba 28 Ekim saat 09:40

Tarif

Tencereye zeytinyağını alın ve soğanları kavurun. Tuz ve karabiber serpin.

Hafif kavruldugunda içerisine birkaç küp tereyağı ekleyin ve kavurmaya devam edin. İyice kavruldugunda kestaneleri ekleyin ve karıştırın.

3-4 dk kadar kavrulduktan sonra altını kısın, içerisine 300 ml manda sütü ekleyin.

Bu haliyle biraz pisirin. Ardından üzerine tavuk suyu ekleyin.

Kısık ateşte bütün kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Blenderdan geçirin.

 

Çorbanın bağlanmasında yogurt, yumurta sarısı, limon ve un kullanabilirsiniz.

 

Düz bir bakır tavayı ocağa alın.

İçerisine sadeyağ ekleyin. Parçalanmış kestaneleri ekleyin. Önceden sıcak suda beklettiğiniz fakat çok yumuşamamış haldeki mantarları içerisine ekleyin.

Birkaç yaprak adaçayını ince ince doğrayın ve  tavaya ekleyin.

En son üzerine dükkah baharatı serpin.

 

Sunum kasesine çorbayı alın, üzerine sotelenmis karışım ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler

Kestane

Zeytinyağı

Tereyağ

Sade yağ

Soğan

Tuz

Karabiber

Dükkah

Manda sütü

Tavuk suyu

Mantar

Adaçayı

Benzer Tarifler