Kestane Dolgulu Mini Çikolatalı Kurabiyeler

Kestane Dolgulu Mini Çikolatalı Kurabiyeler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 17 Ekim saat 08:30 | Pazar 17 Ekim saat 09:00

Tarif

Kurabiyeler: Fırını önden 160 dereceye ısıtın. Raflar üst ve altta olsun.

Bir mutfak robotunda, kestaneleri ince bir şekilde öğütülene kadar çekin. Sıkıca doldurulmuş 1/2 su bardağı ölçün, geri kalanını dolgu olarak kullanmak için ayırın. Orta boy bir kasede un, kakao ve tuzu karıştırın. 2 yemek kaşığı su ekleyin (karışım topaklaşacaktır).

Karıştırma aparatı takılı elektrikli bir mikser kasesinde, yaklaşık 2 dakika hafif ve kabarık olana kadar orta-yüksek hızda tereyağı, pudra şekeri ve toz şekeri birlikte çırpın. 1/2 su bardağı kestane ve vanilyayı ekleyin ve çırpın. Hızı düşürün ve hepsi iyice birleşene kadar un karışımını da ekleyin.

Küçük sığ bir tabağa iri taneli şekeri koyun. 1 tatlı kaşığı boyutlarındaki dondurma kaşığını kullanarak hamuru elinize alın, ardından bir top haline getirin. Kaplanması için iri taneli şekerin içinde yuvarlayın. Pişirme kağıdı kaplı bir fırın tepsisine aktarın. İşlemi kalan hamurla, 2,5 cm aralık bırakarak tekrarlayın.

Kurabiyelerin üstünde hafif çatlaklar oluşup şişene kadar, yarısında çevirerek 12-15 dakika pişirin. Tepsileri tel ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.

Dolgu: Bu arada, karıştırma aparatı takılı elektrikli bir mikserde, pudra şekeri, ayırdığınız 1/2 su bardağı bardak öğütülmüş kestane, tereyağı, vanilya ve tuzu orta-yüksek hızda hafif ve kabarık olana kadar, 3-5 dakika karıştırın.

Yarım tatlı kaşığı dolguyu kurabiyelerin yarısına sürün, ardından kalan kurabiyelerle sandviç yapın ve dolgunun yayılması için hafifçe bastırın. Dolgulu kurabiyeleri yapıldıkları gün yemek iyi olur.

Aşçının Notları

Alternatif olarak, dolguyu 1,2 cm’lik yıldız uçlu (Ateco No. 826 gibi) bir krema torbasına aktarın. Merkezden başlayarak, yaklaşık 1/2 tatlı kaşığı dolguyu kurabiyelerin yarısının dibine sıkın. Ardından kalan kurabiyelerle sandviç yapın.

 

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı kavrulmuş ve soyulmuş bütün kestane (170 gr.)
  • 1 3/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1/3 su bardağı tatlandırılmamış Hollanda kakao tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı (2 paket) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • İri taneli şeker, içinde yuvarlamak için
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı (1/2 paket) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz

Benzer Tarifler