Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazartesi 26 Ekim saat 08:15 | Salı 27 Ekim saat 18:40

Tarif

Kestaneleri bir gece karbonatlı suda bekletin.

Ertesi gün süzün ve kaynayan suyun içerisinde alın. Yaklaşık 10 dk kadar haslayın.

 

Şeker ve suyu bir pota koyarak ocağa alın, sekerin erimesi için karıştırın.

Şurup kaynayana kadar ocakta kalmalıdır. Nape kıvamına gelince limon suyu sıkın, bir adet çubuk tarçın ekleyin ve kestaneleri içine atın.

Kısık ateşte kestaneler şurubu çekene dek surubun içinde bekeltin.

 

Surubun rengi koyulastiginda ve kestaneler şurubu çektiğinde, kestaneleri kavanozlayın.

Üzerine kestane balı eklenerek kapağı kapatın.

Balın iyice dağılması için kavanozu ters çevirip kilere kaldırın.

Malzemeler

Kestane

Şeker

Limon

Çubuk tarçın

Kestane balı

Benzer Tarifler