Kestaneli Hindi Bohça

Kestaneli Hindi Bohça
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 6 Ağustos saat 00:50 | Perşembe 6 Ağustos saat 07:55

Tarif

Tuz, karabiber, adaçayı ve zeytinyagi ile önceden marine ettiğiniz eti döküm bir pişirme kabına alın.

Ağır ateşte, içine biraz su koyarak 150-160 derece fırında 3-4 saat pişirin.

Etler iyice piştikten sonra bir kısmını tiftikleyin, bir kısmını parça et halinde bırakan.

 

Kestane Unu

 

Parça kestaneleri fırın tepsisine yayın.

Maximum 100 derecelik bir fırında 3-4 saat kurutup, blenderdan geçirerek un haline getirin.

 

Bohça Hamuru

 

250 Gr ipek elek un - kestane unu (50 gr)

125 Gr yumurta sarısı

40 ml zeytinyaği

10 gr tuz

Gerekli olursa su

 

Malzemeleri stand mikserine alın ve karıştırın.

Hamur iyice toparlaninca,  zeytinyağ ile yağlanmış bir kaseye alın, üzerini strecleyin ve yarım saat kadar dolapta dinlendirmeye bırakın.

 

 İç Harcın Hazırlanışı

 

Tavayı ocağa alın ve içerisinde zeytinyağ ekleyin.

Yeşil soğanları ilave edin, biraz karıştırdıktan sonra mantarları ilave edin.

Tuz, karabiber ekleyin.

Tavaya yapismaya başladığı anda kestaneleri ekleyin.

Üzerine hindinin piştiği sudan ilave edin.

Son aşamada tiftiklenen hindi etlerini ekleyin.

 

 

 

 

Bohça Hamurunun Açılması

 

Hamuru üç eşit parçaya bölün.

Stand mikserin makarna açma aparatinda, kademe kademe yükselterek istenilen inceliğe gelinceye kadar açın.

Bohçaya şekil verecek bir aparat varsa hamuru üzerine yerleştirip, iç harcı koyup istenilen şekli verin.

Bu işlemi hamur bitene kadar gerçekleştirin.

 

Su kaynatın ve suyu bir kaba alın.

Bohçaları azar azar bu suya ekleyin, bir kaç dakika içerisinde tutun.

Ardından sudan çıkarın ve pişen bohçaları yağlanan tavaya alın.

 

Ocağa bir tava alın, içine tereyağ ve patlamaması icin bşrazzeytinyaği ekleyin.

Eriyen yagin içerisine bohçaları ilave edin ve kızartın.

Birkaç yaprak taze adacayinı bütün olarak ekleyin.

tuz ve karabiber serpin.

 

Sunum

 

Çukur bir tabağın içine süzme yoğurt koyun.

Hindi buttan ayırılan parçaları yoğurdun üzerine koyun.

Bohçaları yoğurdun üzerine yerleştirin.

En son adaçayı yerleştirin ve tereyağ sosundan gezdirin.

Karabiber serpin.

Malzemeler

Hindi but

Tuz

Karabiber

Adaçayı

Zeytinyağ

Kestane

Yumurta

Yeşil soğan

Mantar

Un

Benzer Tarifler