Tarif
Tuz, karabiber, adaçayı ve zeytinyagi ile önceden marine ettiğiniz eti döküm bir pişirme kabına alın.
Ağır ateşte, içine biraz su koyarak 150-160 derece fırında 3-4 saat pişirin.
Etler iyice piştikten sonra bir kısmını tiftikleyin, bir kısmını parça et halinde bırakan.
Kestane Unu
Parça kestaneleri fırın tepsisine yayın.
Maximum 100 derecelik bir fırında 3-4 saat kurutup, blenderdan geçirerek un haline getirin.
Bohça Hamuru
250 Gr ipek elek un - kestane unu (50 gr)
125 Gr yumurta sarısı
40 ml zeytinyaği
10 gr tuz
Gerekli olursa su
Malzemeleri stand mikserine alın ve karıştırın.
Hamur iyice toparlaninca, zeytinyağ ile yağlanmış bir kaseye alın, üzerini strecleyin ve yarım saat kadar dolapta dinlendirmeye bırakın.
İç Harcın Hazırlanışı
Tavayı ocağa alın ve içerisinde zeytinyağ ekleyin.
Yeşil soğanları ilave edin, biraz karıştırdıktan sonra mantarları ilave edin.
Tuz, karabiber ekleyin.
Tavaya yapismaya başladığı anda kestaneleri ekleyin.
Üzerine hindinin piştiği sudan ilave edin.
Son aşamada tiftiklenen hindi etlerini ekleyin.
Bohça Hamurunun Açılması
Hamuru üç eşit parçaya bölün.
Stand mikserin makarna açma aparatinda, kademe kademe yükselterek istenilen inceliğe gelinceye kadar açın.
Bohçaya şekil verecek bir aparat varsa hamuru üzerine yerleştirip, iç harcı koyup istenilen şekli verin.
Bu işlemi hamur bitene kadar gerçekleştirin.
Su kaynatın ve suyu bir kaba alın.
Bohçaları azar azar bu suya ekleyin, bir kaç dakika içerisinde tutun.
Ardından sudan çıkarın ve pişen bohçaları yağlanan tavaya alın.
Ocağa bir tava alın, içine tereyağ ve patlamaması icin bşrazzeytinyaği ekleyin.
Eriyen yagin içerisine bohçaları ilave edin ve kızartın.
Birkaç yaprak taze adacayinı bütün olarak ekleyin.
tuz ve karabiber serpin.
Sunum
Çukur bir tabağın içine süzme yoğurt koyun.
Hindi buttan ayırılan parçaları yoğurdun üzerine koyun.
Bohçaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
En son adaçayı yerleştirin ve tereyağ sosundan gezdirin.
Karabiber serpin.
Malzemeler
Hindi but
Tuz
Karabiber
Adaçayı
Zeytinyağ
Kestane
Yumurta
Yeşil soğan
Mantar
Un