Tarif

Kestaneli mus:

Jelatini soğuk suda ıslatın, kremayı parçalara ayırın.

Kestanelerle pudra şekerini mutfak robotunda püre hâline getirin. Çubuk vanilyayı boylamasına kesip özünü çıkarın. Vanilyayı, kestane püresine ekleyip karıştırın. Viskiyi içine katın.

Suyu çeken jelatini kısık ateşte bir tencerede eritip kestane püresinin içine katın. Kremayı iki aşamada püreye ekleyin. Musu bir krema torbasına doldurun.

Mandalinalı mus:

Kremayı çırpın, jelatini soğuk suda ıslatın. 

Yumurta aklarını, bir yemek kaşığı şekerle sertleşene dek çırpın. Kalan şekeri iki dakika, şerbet hâline gelene dek kaynatın (121 derecede). Şurubu, yumurta aklarına ekleyip karıştırın. Jelatinin suyunu sıkıp mandalina püresi ve mandalina likörüyle birlikte karışıma ekleyin. Kremayı da karışıma katın.

Kızılcık kompostosu:

Kızılcıklarla şekeri komposto olana dek kaynatın.

Tatlı:

Çikolatayı eritin. Keki küp küp kesin. Kivi ve inciri doğrayın, mandalinayı dilim dilim ayırın. 

Çikolatayı bir krema torbasına aktarın. Kupların içini çikolata doldurun. Çikolatanın sertleşmesini bekleyin. 

Kupun içini sırasıyla kestaneli mus, kek, kızılcık kompostosu, mandalinalı mus, kestaneli mus, incir, mandalinalı mus, kızılcık kompostosu, mandalina dilimiyle doldurun. En üste kestaneli mus koyun. 

Tatlıyı Frenk üzümü, kivi, incir ve kekle süsleyin.

Malzemeler

Kestaneli mus için:

  • 5 adet jelatin yaprağı
  • 500 gram krema
  • 500 gram kavrulmuş kestane
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 miktar viski

Mandalinalı mus için:

  • 375 gram krema
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 125 gram yumurta beyazı
  • 190 gram şeker
  • 75 gram su
  • 190 gram mandalina püresi
  • 1 miktar mandalina likörü

Kızılcık kompostosu için:

  • 500 gram kızılcık
  • 100 gram şeker

Süsleme için:

  • 50 gram bitter çikolata
  • 1 adet çikolatalı kekin yarısı
  • 1 adet kivi
  • 3 adet incir
  • 2 adet mandalina
  • 1 bardak Frenk üzümü

Benzer Tarifler