İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kestaneli Mandalinalı Tatlı

Oylama 3/5
Kestaneli mus:

Jelatini soğuk suda ıslatın, kremayı parçalara ayırın.

Kestanelerle pudra şekerini mutfak robotunda püre hâline getirin. Çubuk vanilyayı boylamasına kesip özünü çıkarın. Vanilyayı, kestane püresine ekleyip karıştırın. Viskiyi içine katın.

Suyu çeken jelatini kısık ateşte bir tencerede eritip kestane püresinin içine katın. Kremayı iki aşamada püreye ekleyin. Musu bir krema torbasına doldurun.

Mandalinalı mus:

Kremayı çırpın, jelatini soğuk suda ıslatın. 

Yumurta aklarını, bir yemek kaşığı şekerle sertleşene dek çırpın. Kalan şekeri iki dakika, şerbet hâline gelene dek kaynatın (121 derecede). Şurubu, yumurta aklarına ekleyip karıştırın. Jelatinin suyunu sıkıp mandalina püresi ve mandalina likörüyle birlikte karışıma ekleyin. Kremayı da karışıma katın.

Kızılcık kompostosu:

Kızılcıklarla şekeri komposto olana dek kaynatın.

Tatlı:

Çikolatayı eritin. Keki küp küp kesin. Kivi ve inciri doğrayın, mandalinayı dilim dilim ayırın. 

Çikolatayı bir krema torbasına aktarın. Kupların içini çikolata doldurun. Çikolatanın sertleşmesini bekleyin. 

Kupun içini sırasıyla kestaneli mus, kek, kızılcık kompostosu, mandalinalı mus, kestaneli mus, incir, mandalinalı mus, kızılcık kompostosu, mandalina dilimiyle doldurun. En üste kestaneli mus koyun. 

Tatlıyı Frenk üzümü, kivi, incir ve kekle süsleyin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen