İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kirazlı Brendili Pasta

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:

    Kek:


    Fırını 180 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Şekerin yarısıyla yumurta akını sertleşene kadar çırpın. Yumurta sarısını, köpüklenene kadar, kalan şekerle birlikte benmari usulü çırpın. Köpüklenen yumurta sarısına yumurta akını ekleyin. Dikkatlice un koyun ve eriyen tereyağını katın. Pasta kalıbını yağlayın ve altına yuvarlak bir pişirme kağıdı koyun. Pasta kalıbına karışımı dökün ve fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin. Keki pasta kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  2. Prev2/5Next

    Japonez:

    Bir kasede yumurta akıyla şekerin üçte birini sertleşene kadar çırpın. Kalan şekerle bademi döverek toz hâline getirin ve bunu yumurta akına karıştırın. Karışımı yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun. Pişirme kağıdına 25 santimetre çapında iki yuvarlak çizin. Karışımı bu yuvarlaklara sıkın ve fırında 20 dakika pişirin.
  3. Prev3/5Next

    Pasta kreması:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Bir tencereye sütü, vanilya çekirdeğini ve şekerin yarısını koyup kaynatın. Bir kasede yumurta sarısıyla kalan şekeri hafifçe karıştırın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra karışımı tencereye alın ve iyice karıştırın. Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Pasta kremasını streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
  4. Prev4/5Next

    Kirazlı brendili krema:

    Tereyağıyla şekeri hafifçe karıştırın. Tereyağına pasta kreması ve kirazlı brendi koyun.
  5. Prev5/5Next

    Kirazlı brendili şurup:

    Şekerli suyu kaynatın. Soğumaya bırakın, sonra kirazlı brendiyi ekleyin. Kekin üstüne kirazlı brendili şurubu dökün.

    Bademleri fırında kızartın. Bir dilim japoneze biraz kirazlı brendili krema sürün ve üstüne kek koyun. Bir kat daha kirazlı brendili krema sürün ve üstüne ikinci japonez dilimini yerleştirin. Pastanın üstüne ve yanlarına kirazlı brendili krema sürün, kenarlara dilimlenmiş bademleri yapıştırın. Üstüne pudra şekeri serpin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen