Hazırlanış

Hazırlık:

Kek:


Fırını 180 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Şekerin yarısıyla yumurta akını sertleşene kadar çırpın. Yumurta sarısını, köpüklenene kadar, kalan şekerle birlikte benmari usulü çırpın. Köpüklenen yumurta sarısına yumurta akını ekleyin. Dikkatlice un koyun ve eriyen tereyağını katın. Pasta kalıbını yağlayın ve altına yuvarlak bir pişirme kağıdı koyun. Pasta kalıbına karışımı dökün ve fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin. Keki pasta kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın. Japonez:

Bir kasede yumurta akıyla şekerin üçte birini sertleşene kadar çırpın. Kalan şekerle bademi döverek toz hâline getirin ve bunu yumurta akına karıştırın. Karışımı yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun. Pişirme kağıdına 25 santimetre çapında iki yuvarlak çizin. Karışımı bu yuvarlaklara sıkın ve fırında 20 dakika pişirin. Pasta kreması:

Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • 100 gram yumurta beyazı
  • 100 gram şeker
  • 100 gram yumurta sarısı
  • 100 gram un

Japonez için:

  • 100 gram yumurta beyazı
  • 140 gram şeker
  • 100 gram dilimlenmiş badem

Pasta kreması için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 50 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Kirazlı brendili krema için:

  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri
  • 60 mililitre kirazlı brendi

Kirazlı brendili şurup için:

  • 150 gram su
  • 150 gram şeker
  • 100 mililitre kirazlı brendi

Süsleme için:

  • 100 gram dilimlenmiş badem

Benzer Tarifler