Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte Kabak Tatlısı
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazartesi 26 Ekim saat 08:15 | Salı 27 Ekim saat 18:40

Tarif

Kireçi suya koyun ve karıştırın.

Bu karışımı en az bir gece, kireç dibe çökene kadar bekletin.

Karışımdaki suyu bulandıramadan üzerindeki şeffaf sıvıyı kapaklı bir kaba ayırın.

Ayırdığınız bu suyun içerisine doğradığınız kabakları ekleyin ve kapağını kapatın. En az bir gece sertleşmeleri için bekletin.

Kabaklar için su ve şeker ile bir şerbet hazırlayın. Kabakları suyundan süzdürerek bu şerbetin içerisinde alın.

Bir havanda kakule, karanfil ve tarçını hareketlendirin. İsteğe göre bahratları değiştirebilirsiniz.

Bu baharatları da tencerenin içerisinde alın. Kısık ateşte kabakları pişirin. Ardından servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler

Toz sönmemiş kireç (200 gr)

Su (2 lt)

Kabak

Esmer şeker

Kakule

Karanfil

Tarçın

Benzer Tarifler