Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 31 Temmuz saat 15:10 | Cumartesi 31 Temmuz saat 15:35

Tarif

Avokado, misket limonu & beyaz peynir, kolay kara fasulyeli ve tütsülenmiş jambonlu yahni

Fırını önden 200 ° C'ye ısıtın. Biberlerin kapaklarını kesin, çekirdeklerini çıkarın, ardından kapakları ve tabanları yumuşatmaya başlamak için doğrudan fırında ızgaranın üzerine koyun.

Bu arada jambonu ince ince doğrayın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile orta ateşte büyük yapışmaz bir tavaya koyun, düzenli olarak karıştırın. Bu arada soğanı soyup ince ince doğrayın.

Jambon gevrekleşince soğanı ekleyin ve karıştırın. 5 dakika veya yumuşayana kadar düzenli olarak karıştırarak pişirin. 1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi ekleyin, ardından fasulyeleri, suyuyla birlikte tavaya dökün.

Biberleri fırından çıkarın ve altlarını yahninin içine yerleştirin. Tahılları ve biraz beyaz peyniri aralarında bölüştürün ve biberlerin kapaklarını aralık bırakın. 20 dakika veya biberler pişene kadar fırına aktarın, ardından damak zevkinize göre çeşnilendirin.

Avokadoyu ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın, kabuğundan ayırın ve küp küp doğrayın. Ardından 1 misket limonu suyu ve bir tutam tuz ve biberle karıştırın. Avokadoyu pişmiş biberlerin üzerine koyun, kalan beyaz peyniri üzerine ufalayın ve üzerine sıkmak için limon dilimleri ile servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

454kcal

19g

5.2g

27.4g

36.9g

11.6g

1.7g

18.9g

Malzemeler

  • 4 küçük kırmızı biber
  • 200 gr dilimlenmiş tütsülenmiş jambon
  • zeytinyağı
  • 1 soğan
  • kırmızı şarap sirkesi
  • 2 x 400 gr kara fasulye konservesi
  • 1 x 250 gr paket pişmiş karışık tahıl
  • 60 gr beyaz peynir
  • 1 adet olgun avokado
  • 2 misket limonu

Benzer Tarifler