Tarif

Nohutları, kırmızıbiberleri, tuzu, karabiberi, şekeri, sarımsağı, baharatları, limon suyunu ve kırmızı acı biberi miksere koyun ve karıştırın. Karıştırdıkça sonunda zeytinyağı ilave etmeye başlayın ve karışımı kendi damak zevkinize göre kıvamını yumuşatın.

Malzemeler

  • 200 gram nohut (konserve)
  • 100 gram pişirilmiş ve süzülmüş kırmızı biber
  • 1 yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 15 gram pudra şekeri
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak turşusu
  • 1 gram Arnavut biberi
  • 2 gram tütsülenmiş paprika
  • 2 gram kavrulmuş tane kimyon
  • 30 mililitre limon suyu
  • 1 adet kırmızı acı biber(tohumları çıkarılmış ve küp küp doğranmış)
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler