Hazırlanış

Kırmızı Biber Sos:

Biberleri  180 derecede 10 dakika fırınlayın. Diğer malzemeleri ekleyip mikserleyin ve süzün.

Açmalarımızı bu sosla ıslatarak kebabımızı daha lezzetli bir hale getireceğiz. Açma Kebabı:

Soğanı, biberi ve sarımsağı mikserleyin. Fazla suyunu alın.

Kuzu döşü, isot ve tuz ekleyip fazla yoğurmadan karıştırın.

Dolapta 1 saat dinlendirin.

Etleri ahşap şişlere geçirin. Tavada iki yüzünüde kızartın. Açmaları bölüp üzerlerine biber sosunu sürdükten sonra kebapları ekleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

Kırmızı Biber Sos için

  • 240 gr kırmızı biber
  • 6 gr sirke
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2 diş sarımsak

Açma Kebabı için

  • 250 gr kalın çekim kuzu döş kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 50 gr soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 yarım bağ taze nane
  • 2 adet açma

Benzer Tarifler