Tarif
Kırmızı Biber Sos:
Biberleri 180 derecede 10 dakika fırınlayın. Diğer malzemeleri ekleyip mikserleyin ve süzün.
Açmalarımızı bu sosla ıslatarak kebabımızı daha lezzetli bir hale getireceğiz. Açma Kebabı:
Soğanı, biberi ve sarımsağı mikserleyin. Fazla suyunu alın.
Kuzu döşü, isot ve tuz ekleyip fazla yoğurmadan karıştırın.
Dolapta 1 saat dinlendirin.
Etleri ahşap şişlere geçirin. Tavada iki yüzünüde kızartın. Açmaları bölüp üzerlerine biber sosunu sürdükten sonra kebapları ekleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler
Kırmızı Biber Sos için
- 240 gr kırmızı biber
- 6 gr sirke
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 2 diş sarımsak
Açma Kebabı için
- 250 gr kalın çekim kuzu döş kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 50 gr soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 yarım bağ taze nane
- 2 adet açma