Tarif

Ocağı yakın ve kırmızı biberlerinizi ateşte közleyin. Biberler közlendikten sonra ocağı kapatın ve kabuklarının daha rahat soyulmasını sağlamak için biberleri alüminyum folyoya sarın bir süre bekletin. Taze naneleri saplarından ayırın ve ince ince doğrayın. Bir kasenin içine az miktarda su koyun. Demlenen köz biberleri alüminyum folyodan çıkartın ve parmağınızın yanmasını önlemek amacıyla elinizi ara ara suya batırıp çıkararak biberlerin kabuklarını soyun. Biberlerin kabuklarını soyduktan sonra sap kısımlarını da kesin. Mutfak robotunun içine atın. İçine 1 yemek kaşığı yoğurdu ilave edin. Üzerlerine tuz, karabiber, çok az sumak koyun. Bir miktar da zeytinyağı gezdirin. Karışımı güzelce püre haline gelene kadar robotta çekin, bir kaseye dökün.
Kaseye aldığınız karışımın üzerine geri kalan 3 yemek kaşığı yoğurdu ve kıydığınız nane yapraklarını ekleyin ve karıştırın. İsterseniz bir yemeği sunarken üzerine sos olarak isterseniz de meze olarak servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • 5 dal taze nane
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam sumak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 ölçü su

Benzer Tarifler