Kırmızı Mantı

Kırmızı Mantı
Yayınlandığı program Refika ile Öze Dönüş yayın tarihleri | Cumartesi 27 Nisan saat 02:35 | Cumartesi 27 Nisan saat 12:05 | Cumartesi 27 Nisan saat 19:05

Tarif

200 gr mantıyı tuzlu suda 4-5 dakika kadar haşlayın. Eğer mantılarını donuksa bu süre 7-8 dakikaya uzayacaktır. Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağında doğradığınız 1 diş sarımsağı kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 1 bardak domates suyu ve 50 ml yaklaşık 5 çorba kaşığı et suyu ekleyin. Birer silme çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra yarı pişmiş mantıları da ekleyip 3-4 dakika sosunu iyice çekene kadar pişirin. Pişen mantıları tabağa alıp üzerine bir çorba kaşığı süzme yoğurt ve taze nane yaprakları koyun. Kırmızı mantınız emrinize amade.

Malzemeler

Malzemeler:

200 gr mantı

1 çorba kaşığı tereyağı

1 diş sarımsak

1 bardak, 250 ml, domates suyu

50 ml, 5 çorba kaşığı, et suyu

1 silme çay kaşığı tuz

1 silme çay kaşığı karabiber

1 silme çay kaşığı pul biber

1 tutam toz şeker

1 dal nane

1 çorba kaşığı süzme yoğurt

 

Benzer Tarifler