Kırmızı Meyveli Tart

Kırmızı Meyveli Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 1 Ağustos saat 08:27 | Pazar 1 Ağustos saat 08:55

Tarif

Ekstra Şekerli Hamur: Bir mutfak robotunda un, şeker ve tuzu karıştırın. Tereyağı ekleyin ve karışım parça parça olana kadar yaklaşık 10 saniye karıştırın. Sıvı ölçme kabında buzlu su ve yumurta sarılarını çırpın. Robot çalışırken, yumurta sarısı karışımını hamur ıslak veya yapışkan olmadan bir arada durana kadar yavaş ve sabit bir akışta ekleyin. Yaklaşık 30 saniye. Test etmek için küçük bir miktar hamuru sıkın. Ufalanıyorsa, her sefer 1 yemek kaşığı olacak şekilde fazladan buzlu su ekleyin. Hamuru bir parça streç film üzerine alın ve ikiye bölün. Her parçayı bir disk şeklinde şekillendirin, sıkıca sarın ve yaklaşık 1 saat soğuyana kadar buzdolabında saklayın.

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, bir hamur diskini 33 cm’lik bir daire olacak şekilde açın (kalan diski başka bir kullanım için ayırın). Çıkarılabilir tabanı olan 23 cm’lik yuvarlak bir tart kalıbına yerleştirin. Sertleşene kadar yaklaşık 1 saat dondurun.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Tart hamurunuzu pişirme kağıdıyla hizalayın, köşelere ve kenarlara bastırın, ardından kuru fasulye, pirinç veya turta ağırlıklarıyla doldurun. Kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin ve kenarları altın rengi olana kadar 20-25 dakika pişirin. Pişirme kağıdı ve fasulyeleri çıkarın. Hamur açık altın-kahverengi olana kadar 10 ila 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Tel bir ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.

Pasta Kreması: Küçük bir kasede 1 yemek kaşığı suyun üzerine jelatini serpin. Yumuşayana kadar bekletin. Orta boy bir tencerede şeker, un, mısır nişastası ve tuzu çırpın. Süt, yumurta, portakal kabuğu rendesi, vanilya çekirdekleri ve çubuğu ve tereyağı ile çırpın. Karışım kaynayana kadar ara sıra karıştırarak yüksek ateşte pişirin. 1 dakika kaynatın, ardından ocaktan alın. Vanilya çubuğunu çıkarın. Jelatin karışımını ekleyin ve çırpın.

Pasta kremasını büyük, ısıya dayanıklı bir kaseye süzün ve kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan yüzeyine bastırarak streç film ile örtün. En az 2 saat ve en fazla 2 gün soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

Kullanmadan hemen önce pasta kremasını silikon bir spatula ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Çırpılmış krema karışana kadar katlayarak ilave edin. Tart hamuruna eşit olarak yayın. Katılaşana kadar yaklaşık 2 saat buzdolabında saklayın.

Süsleme: Servis etmeden önce meyveleri dolguyu tamamen örtecek şekilde üzerine serpiştirin.

AŞÇININ NOTU:
Ekstra Şekerli hamur 1 aya kadar dondurulabilir. Kullanmadan önce gece aşırı buzdolabında veya oda sıcaklığında 1 saat çözdürün

Malzemeler

1 ADET 23 CM’LİK TART

 

Ekstra Şekerli Hamur

  • 2 1/2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un, ayrıca serpmek için daha fazlası
  • 1/3 su bardağı şeker
  • Bir tutam tuz
  • 2 paket (1 su bardağı) soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1/4 su bardağı buzlu su ve gerekirse daha fazlası
  • 3 büyük yumurta sarısı

Pasta Kreması

  • 1/4 tatlı kaşığı jelatin
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 2 büyük yumurta
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 vanilya çubuğu, çekrdekleri sıyrılmış
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1/4 su bardağı krema, sert tepecikler olacak şekilde çırpılmış

 

Süsleme

  • Taze ahududu
  • Taze çilek, istediğiniz şekilde kesilmiş

Benzer Tarifler