Tarif

Bir sos tenceresinin içine pudra şekerini koyun.

Çilekleri temizleyip küçük parçalara doğrayın, pudra şekerine ilave edin.

Üzerlerine frambuazları da ekleyin. Taze veya donuk kullanılabilir. Sulu olması önemlidir.

Pudra şekeriyle bütün meyveleri karıştırın ve küçük ateşe koyup kaynamaya bırakın. Pudra şekeri eriyene kadar bu işlemi sürdürmek yeterli olacaktır.

Pudingi hazırlamak için bir tencerenin içine sütü dökün.

Vanilya çubuğunu bıçakla açıp içindeki tohumlu kısmını bıçağın arkasıyla çıkartın ve sütün içine ekleyin. Çubuğu da sütün içine atın.

Toz şekeri, tereyağını ve 1,5 yemek kaşığı unu ilave edin. Tencerenin altını yakıp çırpma teliyle un içinde iyice çözünene kadar karıştırın. Ara sıra dibini tutmaması için pudingi karıştırmayı sürdürün.  

Pudra şekerli meyvelerin içine frambuaz aromalı votka ve sakız likörünü ekleyip karıştırın.

Meyveler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.

Puding kıvamını alınca altını kapatın. İçerisinden vanilya çubuğunu çıkartın.

Çukur bir kabın üzerine meyveleri süzmek için süzgeç yerleştirin, meyveleri süzgecin içine boşaltın ve bir kaşığın arkasıyla ezerek meyveleri süzgeçten geçirin.  Kasede kalan pürüzsüz sosu bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Pudingi tekrar karıştırın ve düz uzun cam servis kaplarının içine doldurun. Bu işlemden sonra puding dolu kapları düz zemine, içlerinde kabarcık olmasını önlemek için, birkaç kez vurun.

Pudingler hafif ılındıktan sonra yaklaşık 30 dakika – 1 saat arası buzdolabında soğutun.

Soğuyan pudingleri dolaptan çıkartın ve üzerlerine hazırladığınız kırmızı meyve sosundan dökün. Üzerindeki sosunda donması için 1 saat kadar daha buzdolabında soğumaya bırakın.

Dilerseniz üzerlerindeki sos sıcakken de servis edebilirsiniz. Servis ederken taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 10 adet çilek
  • 200 gram frambuaz

Puding için:

  • 500 mililitre süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı frambuaz aromalı votka
  • 1 yemek kaşığı sakız likörü

Süslemek için:

  • 1 miktar taze nane yaprakları

Benzer Tarifler