Kırmızı Pancar Çorbası

Kırmızı Pancar Çorbası

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

Çorba:

  • Domatesin saplarını ayıklayın.
  • Domatesleri büyük parçalar hâlinde kesin.
  • Pancarlardan beşi de büyük parçalar hâlinde kesilebilir. Üç tanesi kalsın.
  • Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın.
  • Tavadaki yağı ısıtın.
  • Soğan, sarımsak ve yaban turpunu kavurun.
  • Domates ve pancarları kısa süre pişirin. Sirke ekleyin.
  • Tavuk suyunu ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Bu arada, kalan pancarları küçük küpler hâlinde doğrayın.

Avokado kremasının hazırlanışı:

  • Avokadoyu ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarıp kabuğunu soyun.
  • Avokadoyu iyice ezip yoğurtla karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Elmayı soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • Elmayı küçük küpler hâlinde doğrayıp avokado kremasıyla karıştırın.
  • Ekmekleri paketteki talimatlara göre pişirin.

Çorbanın püre hâline getirilmesi:

  • Çorbayı blenderde püre hâline getirin.
  • Çorbayı süzgeçten geçirin.
  • Maydanozu ince ince doğrayın.

Malzemeler

 

  • 3 adet domates
  • 8 adet haşlanmış kırmızı pancar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı yaban turpu püresi
  • 1 miktar sirke
  • 500 mililitre tavuk suyu
  • 1 adet avokado
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet Granny Smith elma
  • 4 tam tahıllı ekmek
  • 4 adet kereviz sapı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler