Kırmızı Şarap Sosunda Tavuk Budu

Kırmızı Şarap Sosunda Tavuk Budu

Hazırlanış

Hazırlıklar:
• Soğanı soyup doğrayın.
• Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
• Mantarları temizleyip dörde bölün.
• Havucu temizleyip dilimleyin.
• Tavuğu bir miktar una bulayın. Tavuk butlarının yapılışı:
• Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
• Tavuk butlarını her yanı kahverengileşinceye kadar kızartın.
• Beykını ekleyin ve kahverengileşinceye dek, yaklaşık 4 dakika kızartın.
• Soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
• Mantarları ve havucu ekleyip ocağın ateşini yükseltin.
• Kırmızı şarap ekleyin.
• Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyin, kaynatın.
• Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatın.
• Tavuğu 15 dakika kadar ağır ateşte pişirin.
• Patatesleri ısıtmak için son 5 dakikada sosa ekleyin.
• Sona doğru bezelyeleri ekleyin.
• Bir taşım daha kaynatın.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Kızarmış elmalar:
• Elmaları

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram mantar
  • 1 adet büyük havuç
  • 4 parça tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 150 gram füme beykın
  • 100 mililitre kırmızı şarap
  • 500 mililitre tavuk suyu
  • 2 adet defne yaprağı
  • 400 gram patates (önceden pişirilmiş)
  • 300 gram bezelye
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Kızarmış elmalar için

  • 2 adet pişirmeye uygun elma
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 tutam tarçın
  • 1 yarım tatlı kaşığı şeker

Benzer Tarifler