İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kırmızı Şarap Sosunda Tavuk Budu

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlıklar:
    • Soğanı soyup doğrayın.
    • Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
    • Mantarları temizleyip dörde bölün.
    • Havucu temizleyip dilimleyin.
    • Tavuğu bir miktar una bulayın.
  2. Prev2/3Next

    Tavuk butlarının yapılışı:
    • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
    • Tavuk butlarını her yanı kahverengileşinceye kadar kızartın.
    • Beykını ekleyin ve kahverengileşinceye dek, yaklaşık 4 dakika kızartın.
    • Soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
    • Mantarları ve havucu ekleyip ocağın ateşini yükseltin.
    • Kırmızı şarap ekleyin.
    • Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyin, kaynatın.
    • Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatın.
    • Tavuğu 15 dakika kadar ağır ateşte pişirin.
    • Patatesleri ısıtmak için son 5 dakikada sosa ekleyin.
    • Sona doğru bezelyeleri ekleyin.
    • Bir taşım daha kaynatın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Prev3/3Next

    Kızarmış elmalar:
    • Elmaları ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın ve şeritler hâlinde doğrayın.
    • Bir tavada bir miktar tereyağını ısıtıp elma dilimlerini ekleyin.
    • Bir tutam tarçın ve şeker ekleyip iyice karıştırın.
    • Elma dilimlerini kahverengileşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin, mütemadiyen karıştırın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen