Kırmızı Şarap Sosunda Tavuk Budu

Kırmızı Şarap Sosunda Tavuk Budu

Tarif

Hazırlıklar:

  • Soğanı soyup doğrayın.
  • Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
  • Mantarları temizleyip dörde bölün.
  • Havucu temizleyip dilimleyin.
  • Tavuğu bir miktar una bulayın.

Tavuk butlarının yapılışı:

  • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
  • Tavuk butlarını her yanı kahverengileşinceye kadar kızartın.
  • Beykını ekleyin ve kahverengileşinceye dek, yaklaşık 4 dakika kızartın.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
  • Mantarları ve havucu ekleyip ocağın ateşini yükseltin.
  • Kırmızı şarap ekleyin.
  • Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyin, kaynatın.
  • Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatın.
  • Tavuğu 15 dakika kadar ağır ateşte pişirin.
  • Patatesleri ısıtmak için son 5 dakikada sosa ekleyin.
  • Sona doğru bezelyeleri ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Kızarmış elmalar:

  • Elmaları ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın ve şeritler hâlinde doğrayın.
  • Bir tavada bir miktar tereyağını ısıtıp elma dilimlerini ekleyin.
  • Bir tutam tarçın ve şeker ekleyip iyice karıştırın.
  • Elma dilimlerini kahverengileşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin, mütemadiyen karıştırın.

Malzemeler

 

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram mantar
  • 1 adet büyük havuç
  • 4 parça tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 150 gram füme beykın
  • 100 mililitre kırmızı şarap
  • 500 mililitre tavuk suyu
  • 2 adet defne yaprağı
  • 400 gram patates (önceden pişirilmiş)
  • 300 gram bezelye
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Kızarmış elmalar için

  • 2 adet pişirmeye uygun elma
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 tutam tarçın
  • 1 yarım tatlı kaşığı şeker

Benzer Tarifler