İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kırmızı Şarap ve Sebzeli Dana Ciğeri

Oylama 5/5
Dana ciğerini büyük küpler halinde doğrayın. Kerevizi, havuzu ve soğanı küp küp doğrayın. Sebzelerinizi bir güveç tenceresinin en alt kısmına dizin ve üzerine defne yaprağı, tane karabiber, sarımsak ve tarçın çubuğu ekleyin.

Ciğerleri bir tabağın içinde hafif unlayın ve sebzelerin üzerine dizin. Şarap ve et suyunu derin bir kaseye alın ve içerisine salçayı ekleyip karıştırın ve bu karışımı ciğerlerin üzerine dökün. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derecede 1 saat pişirin. Ciğerleri tencereden servis tabağına alın.

Tencere içerisinden defne yaprağı ve tarçın çubuğunu çıkartıp kalan sebzeleri bir püre haline getirin. Püreyi servis tabağına alın ve ciğerleri üzerine yerleştirip maydanoz serpiştirip servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza