Tarif

Dana ciğerini büyük küpler halinde doğrayın. Kerevizi, havuzu ve soğanı küp küp doğrayın. Sebzelerinizi bir güveç tenceresinin en alt kısmına dizin ve üzerine defne yaprağı, tane karabiber, sarımsak ve tarçın çubuğu ekleyin.

Ciğerleri bir tabağın içinde hafif unlayın ve sebzelerin üzerine dizin. Şarap ve et suyunu derin bir kaseye alın ve içerisine salçayı ekleyip karıştırın ve bu karışımı ciğerlerin üzerine dökün. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derecede 1 saat pişirin. Ciğerleri tencereden servis tabağına alın.

Tencere içerisinden defne yaprağı ve tarçın çubuğunu çıkartıp kalan sebzeleri bir püre haline getirin. Püreyi servis tabağına alın ve ciğerleri üzerine yerleştirip maydanoz serpiştirip servis edin.

Malzemeler

  • 300 gram dana ciğeri
  • 1 yarım su bardağı un
  • 3 adet kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı et suyu
  • 1 yarım çay bardağı kırmızı şarap
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Benzer Tarifler