Hazırlanış

Kırmızı Soğan Tozu'nun Hazırlanışı:

Soğanları jülyen biçimde doğrayın.

Tüm malzemelerle birlikte soğanları yoğurun. Ardından suyunu sıkın.

Yağlı kâğıda serin ve 80 derecede 12 dk boyunca kurutun.


 

Kuzu Döş'ün Hazırlanışı:

Döşlerin fazla yağlarını temizleyin.

Döşü ikiye bölün ve 85 derecede minumum 6.30 saat maksimum 8 saat boyunca pişirin.

Pişirdikten sonra tavada döşün iki tarafını da kızartın ve fazla yağını kağıt havluya emdirin.

Sinirlerini temizledikten sonra döşü porsiyonlara bölün, ekmeklerin üzerine yerleştirip soğan tozu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

Kırmızı Soğan Tozu için

  • 1 kg kırmızı soğan
  • 5 gr tuz
  • 5 gr şeker
  • 10 gr sirke

Kuzu Döş için

  • 4 kg kuzu döş
  • 20 gr tuz
  • 20 gr karabiber
  • 3 dilim ekmek

Benzer Tarifler