Kırmızı Yemişli Buzlu İçecek

Kırmızı Yemişli Buzlu İçecek

Tarif

Bu, son derece ferahlatıcı bir içecektir ve antioksidan özelliği taşır: Kırmızı yemişler, antioksidanlar açısından en zengin meyvelerdir. Öncelikle buzlu içeceğinizi yapacağınız meyveleri iyice yıkayın. Çileklerin saplarını çıkarın ve karıştırması kolay olsun diye çilekleri dörde bölün. Bütün meyveleri blendere atın ve küçük kadehteki Porto şarabını, iki kaşık şekeri ve limon suyunu ekleyin. Lapa hâline gelene kadar karıştırın, sonra bol buz ekleyin. Buz ve lapanın iyice karışması için hepsini tekrar karıştırın.

İçeceğiniz hazır olduğuna göre ayrı ayrı bardaklara ya da sürahiye koyarak nane yapraklarıyla servis edin. Açık yeşil nane yaprakları ve meyvelerin açık kırmızısı, bunu şahane bir içecek hâline getirecek. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 100 gram çilek
  • 50 gram ahududu
  • 50 gram böğürtlen
  • 50 gram yaban mersini
  • 1 adet limon
  • 1 kadeh kırmızı Porto şarabı
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 miktar buz
  • 1 tutam nane yaprağı

Benzer Tarifler