Kısır Tartar

Kısır Tartar

Tarif

Tartarla başlayın. Sinirleri alınıp küp doğranmış bonfileyle tüm malzemeleri karıştırıp karışımı mikserden keçirip püre haline getirin.

Kısır için bulguru kimyonla kavurun. Az suda salçaları karıştırıp bulgura ekleyin. Tüm malzemeyi biraz daha kavurun. Kaynar suyu ekleyin ve üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.

Tüm malzemeyi et ve kısır birbirine iyice karışana kadar yoğurun. 10-15 gramlık toplar halinde yuvarlayın.

Ev yapımı hardallı yoğurt sosu ve karnabahar turşusu ile servis edin.

Malzemeler

Tartar için:

  • 500 gram bonfile
  • 2 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı Tabasco sosu
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sosu

Kısır için:

  • 100 gram köftelik bulgur
  • 1 yarım yemek kaşığı köy salçası
  • 1 yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 200 mililitre kaynamış su

Kısır tartar için:

  • 200 gram kısır
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler