Tarif

Bu tarife kişniş ve patates püresiyle başlayalım. Patatesleri soyup dörde bölün, bir tencere kaynar tuzlu suyun içine atın. 15 dakika haşlayın. Patateslerin pişip pişmediğini anlamak için çatalla kontrol edin, kolayca içine batıyorsa pişmiş demektir. Tamamen haşlanmalarından üç dakika önce, ana malzemeyi yani kişnişi ekleyin. Bir demet kişnişi yıkayıp kaynar suda haşlayın. Bu arada kişniş, zeytinyağı ve tuzla mutfak robotundan geçirilecek olan sarımsağı soyup doğrayın. Son olarak, karışımın kremamsı olması için az miktarda süt ekleyin.

Karışım hazır olunca patatesleri ezip, tüm malzemeleri içine katın. Kişniş sayesinde pürenin rengi yeşile dönecek, sıra dışı bir püreniz olacak. Servis edene dek püreyi tencerede bekletin.

Dil balıklarının kızartılmadan önce temizlenip hazırlanması gerekir. Bunu balıkçıdan rica edebilirsiniz. Tereyağıyla zeytinyağını bir tavada ısıtın, önce kaparileri, ardından da dil balıklarını ekleyin. Balıkları tavaya koyduktan sonra çeşnilerinizi seçebilirsiniz. Tuzun yanı sıra biberiye, karabaş otu ve yabani mercanköşk gibi baharat karışımlarını kullanmayı seviyorum ben. Asitli limon da dil balığına çok yakışır. Limonu da dilimleyip tavaya atın.

Yemeğimiz, birkaç dakikalığına fırına girmeye hazır. Balığı, önceden 180 derece ısıtılmış fırına verip 7 dakika pişirin. Balık pişerken, üstüne kendi suyundan dökün. Nihayetinde enfes, güzelce pişmiş bir balığımız olacak.

Malzemeler

Balık için:

  • 2 adet dil balığı
  • 3 çorba kaşığı kapari
  • 2 adet limon
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı karabaş otu
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş yabani mercanköşk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Kişniş püresi için:

  • 4 adet patates
  • 1 demet kişniş
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ölçü süt
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler