Tarif

Döküm tavayı ocağa koyup kısık ateşte ısınmaya bırakın.

Kestane mantarlarını yarım parmak kalınlığında dilimleyin.

İstiridye mantarlarının ufak parçalarını bütün halde bırakın, büyük olanları da irice doğrayın.

Mantarların üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.

4 dal taze kekiği kabaca doğrayıp mantarların üzerine serpin.  

3 diş sarımsağın kabuklarını soyup incecik zar gibi dilimleyin ve mantarların üzerine serptikten sonra, mantarları üzerine eklediğiniz malzemelerle iyice harmanlanması için elinizle hafifçe karıştırın. Biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Ekmek dilimlerinin üzerine de biraz zeytinyağı gezdirin, biberiyeyi incecik kıyıp üzerlerine serpin.

Isınan tavaya mantarların yarısını koyup üzerine 1 tatlı kaşığı kadar kekik suyu dökün ve karıştırarak renkleri dönene dek mantarları pişirin. Diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın. Pişen mantarları tabağa koyun.

Mantarları pişirdiğiniz tavaya, altını kısıp, ekmek dilimlerini yerleştirin ve çıtırlaşıp hafif renk alıncaya dek kızarmaya bırakın.

Saplarından ayıklanmış birer avuç dolusu roka ve semizotu ve yine saplarından ayıklanmış doluca birer tutam dereotu ve fesleğeni bir kenara koyup kullanana dek bekletin.

Sarı ve kırmızı çeri domatesleri ortadan ikiye kesin.

Salata sosunu hazırlamak için yarımşar çay bardağı kekik suyu ve üzüm sirkesini kaba koyun, tadını dengeleyecek kadar zeytinyağı da ekleyip, 1 tutam toz kırmızı biber ilave edin.

2 diş sarımsağın kabuklarını soyup sosa ekleyin ve el blenderı yardımıyla sosu çekin.

Hazırladığınız sosun birazını pişmiş mantarların üzerine gezdirin.

Kızaran ekmekleri tavadan alın.

Ekmekleri kızarttığınız tavaya nohudu döküp üzerine birer tutam kimyon ve toz kırmızı biber serpin. 2 dal taze kekiği de kabaca doğrayıp ekleyin. Salata sosundan da biraz gezdirin.

Kızaran ekmekleri üst üste koyup kalem gibi kestikten sonra nohuda ilave edip orta ateşte karıştırarak tüm malzeme sosu eminceye, nohutlar da hafif renk alıncaya dek pişirin.

Servis edeceğiniz tabağın en altına nohutlu ekmekli karışımdan biraz koyun. Üzerine mantarlardan ekleyin. Tüm yeşillikler ve çeri domatesleri de koyup geri kalan nohutlu ekmek karışımı ve mantarları yerleştirin.

Salatanın üzerine 1 tutam fesleğeni elinizle ufalayıp serpin. Hazırladığınız sostan gezdirin. Tulum peynirinden, dilediğiniz kadar alıp, parmak uçlarınızla ufaladıktan sonra salatanın üzerine koyup servis edin.  

Malzemeler

  • 8 adet kestane mantarı
  • 6 adet istiridye mantarı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 6 dal taze kekik
  • 3 diş sarımsak
  • 4 dilim beyaz ekmek
  • 2 dal biberiye
  • 2 tatlı kaşığı kekik suyu
  • 1 avuç semizotu
  • 1 avuç roka
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam fesleğen
  • 10 adet sarı çeri domates
  • 10 adet kırmızı çeri domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kırmızı toz biber

Salata sosu için:

  • 0.5 çay bardağı kekik suyu
  • 0.5 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için:

  • 1 tutam fesleğen
  • 1 miktar tulum peyniri

Benzer Tarifler