Tarif

Un ve yumurta ile makarna hamurunu hazırlayın. Un ve tereyağı ile bir meyane hazırlayın. Meyanenin içine sütü ilave edin ve bir beşamel sos elde edin. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve bir tencerede soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyin ve kıymalar suyunu saldığında domates salçasını ekleyin. Domates suyu ve ince doğranmış biberiye ekleyip bir taşım kaynatıp kenarda dinlendirin. Lazanya hamurunu fırın tepsisine dizin üzerine beşamel sosu döküp üstüne kıymayı ekleyin.

İnce doğranmış taze fesleğen, rende mozzarella serpin ve tekrar yeni bir sıra hamur yerleştirin. Bu işlemi kat kat tekrar edin.

Arzu ettiğiniz kalınlığa geldiğinde en üst katmana beşamel, üstüne kıyma, üstüne mozarella ve parmesan peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin. Zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Malzemeler

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yarım su bardağı domates salçası
  • 1 yarım su bardağı domates suyu
  • 2 su bardağı süt
  • 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 su bardağı parmesan peyniri rendesi
  • 1 çeyrek demet taze biberiye
  • 1 çeyrek demet taze fesleğen

Benzer Tarifler