Tarif

Geceden ıslanmış olan 1,5 su bardağı nohudu tencereye koyduğunuz 1 litre suda haşlayın. Soğanın kabuğunu soyun ve irice parçalara bölüp mutfak robotuna atın. Robota maydanozu koyun. Ayıklanıp ikiye bölünmüş sarımsakları da ilave edin ve çekin. Nohutlar haşlanınca süzün, soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Nohutları robottaki harca ilave edin ve soğanlarla beraber krema kıvamına gelene kadar çekin. Kıymaya robotta çekilen karışımı ilave edip elinizle yoğurun. Yarım çay kaşığı kabartma tozu, bir tutam kimyon ve bir tutam toz kişniş ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Harçtan elinizle parçalar koparıp köfte şekli verin ve yağlı kağıda dizin. Köfteleri buzdolabında dinlendirin. 3-4 cm kalınlığında sıvı yağı tavaya koyup ısıtın. Köfteleri bu yağda kızartın. Fazla yağın gitmesi için peçete serili tabağa çıkartın.

Servis edin.

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam toz kişniş
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü sıvı yağ

Benzer Tarifler