Tarif

Tencerenin altını yakıp ısıtın. Zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin. Kıymayı tavaya koyup kavurun. Daha önceden ıslatılmış kırmızı mercimeği kıymaya ilave edip kavurun. İki tutam kimyonu ilave edip kavurma işlemini sürdürün. 2,5 su bardağı et suyunu koyup karıştırın ve tuzunu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın, altını kısın ve pişmeye bırakın. Ayrı bir tavaya çok az zeytinyağı koyun. Erişteleri tavaya koyup pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşen erişteleri pişmekte olan çorbaya ilave edin. Kapağı kapalı pişirmeyi sürdürün. Soğanın kabuğunu soyun ve ince ince (yarım ay) doğrayın. Limonların suyunu sıkın.

Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı koyup doğradığınız soğanları içine atın. Tuz ve bir tutam kırmızı pul biber ekleyin. Soğanlar hafif yanıksı hale gelene kadar kavurun. Soğanlar olunca çorbaya ilave edin ve karıştırın. Limon suyunu da çorbaya ekledikten sonra tekrar karıştırın. Kapağını ve altını kapatıp çorbayı dinlenmeye alın.

Dinlendikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 tutam kimyon
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • 1 kase erişte
  • 1 adet soğan
  • 2 adet limon
  • 1 tutam pul biber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler