Kıymalı Yeşil Lahana Sarması

Kıymalı Yeşil Lahana Sarması

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
  • Lahana için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Lahanayı haşlayarak başlıyoruz:

  • Yaprakları kesip yıkayın ve kalın damarları kesin.
  • Lahana yapraklarını bir tencere kaynayan suyun dibine batırın.
  • Yaprakları, yumuşamaları için 1 dakika haşlayın.
  • Yaprakları sudan çıkarıp soğuk suya tutun.

Şimdi de kıymalı lahana sarması yapalım:

  • Mozzarella peynirini küp hâlinde kesin.
  • Bir kâsede kıyma, mozzarella, yumurta, sarımsak tozu, paprika ve ketçabı karıştırın.
  • Kıyma çok suluysa ekmek kırıntısı ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Eti 8 eşit parçaya ayırın.
  • 8 parça alüminyum folyo kesin.
  • Folyoların üstüne biraz yağ serpin ve lahana yapraklarını folyoların üstüne koyun.
  • Lahana yapraklarının ortasına kıymayı yerleştirin.
  • Lahana yaprağını eti tamamen saracak şekilde kapatın. Bu işlemi diğerlerine de tekrarlayın.
  • Sarmaları fırın tepsisine koyup yaklaşık 20 dakika pişirin.

Küp hâlinde doğranmış patateslerle devam edin:

  • Kalan lahanayı ince ince doğrayın.
  • Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın.
  • Yağı bir tavada ısıtıp köri, soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Küp hâlinde doğranmış patates ve lahananın kalanını ekleyin.
  • Yaklaşık 8 dakika pişirin.

Son olarak, kıymalı lahana sarmalarını fırından çıkarıyoruz:

  • Sarmaları fırından çıkarın.
  • Dikkatlice açın.

Malzemeler

 

  • 1 adet yeşil lahana
  • 125 gram mozzarella
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı paprika
  • 1 yemek kaşığı domates ketçapı
  • 50 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 600 gram küp hâlinde doğranmış patates
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler