Kıymalı Yeşil Lahana Sarması

Kıymalı Yeşil Lahana Sarması

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
• Lahana için bir tencere tuzlu su kaynatın. Lahanayı haşlayarak başlıyoruz:
• Yaprakları kesip yıkayın ve kalın damarları kesin.
• Lahana yapraklarını bir tencere kaynayan suyun dibine batırın.
• Yaprakları, yumuşamaları için 1 dakika haşlayın.
• Yaprakları sudan çıkarıp soğuk suya tutun. Şimdi de kıymalı lahana sarması yapalım:
• Mozzarella peynirini küp hâlinde kesin.
• Bir kâsede kıyma, mozzarella, yumurta, sarımsak tozu, paprika ve ketçabı karıştırın.
• Kıyma çok suluysa ekmek kırıntısı ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Eti 8 eşit parçaya ayırın.
• 8 parça alüminyum folyo kesin.
• Folyoların üstüne biraz yağ serpin ve lahana yapraklarını folyoların üstüne koyun.
• Lahana yapraklarının ortasına kıymayı yerleştirin.
• Lahana yaprağını eti tamamen saracak şekilde kapatın. Bu işlemi diğ

Malzemeler

  • 1 adet yeşil lahana
  • 125 gram mozzarella
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı paprika
  • 1 yemek kaşığı domates ketçapı
  • 50 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 600 gram küp hâlinde doğranmış patates
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler