İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kızarmış Çipura ve Domatesli Pilav

Oylama 0/5
Bu tarife, domates sosuyla başlayacağım. Pirince belli bir “karakter” katacak bu. İçine bir miktar zeytinyağı koyduğunuz tencereyi ısıtın, soyulup doğranmış sarımsakları kavurun. Ardından, domatesleri doğrayıp tencereye ekleyin. Domatesler yumuşayıp, sarımsakla zeytinyağına karıştığında, tencereye tuz ve karabiber ekleyin. Domatesin asidini azaltmak için bir avuç yabani mercanköşk yaprağı ve bir bardak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, ocağı kısın ve sosu ağır ağır kaynatın. Bu arada, pirinci hazırlamaya başlayın. Başka bir tencerede, biraz zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar söndüğünde, pirinci ekleyip bir süre kavurun. Bu aşamada, domates sosunu, pirincin üstüne ekleyip, son bir kez karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısıp pilavı 13 dakika pişirin.
Pilav pişerken biz de çipuralarla ilgilenelim. Karınlarına küçük kesikler atın, üstlerine tuz biber ekip içlerine yabani mercanköşk yaprağı doldurun. Büyük bir tavada yağı ısıtın. Yağ ısınınca, balığı mısır ununa batırıp, her bir yüzünü cızırdayan yağda üçer dakika pişirin. Balığın eşit bir şekilde pişmesi için balığın bol yağda pişmesi önemlidir. Balık, altın rengi alıp kıtır kıtır olunca, hazır demektir. Balığı yağın içinden alıp, bir mutfak havlusunun üstünde yağının çekilmesini bekleyin.

Yemeklerimiz hazır: Kızarmış çipura ve domatesli pilav. Afiyet olsun!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho