Tarif

Bu tarife, domates sosuyla başlayacağım. Pirince belli bir “karakter” katacak bu. İçine bir miktar zeytinyağı koyduğunuz tencereyi ısıtın, soyulup doğranmış sarımsakları kavurun. Ardından, domatesleri doğrayıp tencereye ekleyin. Domatesler yumuşayıp, sarımsakla zeytinyağına karıştığında, tencereye tuz ve karabiber ekleyin. Domatesin asidini azaltmak için bir avuç yabani mercanköşk yaprağı ve bir bardak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, ocağı kısın ve sosu ağır ağır kaynatın. Bu arada, pirinci hazırlamaya başlayın. Başka bir tencerede, biraz zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar söndüğünde, pirinci ekleyip bir süre kavurun. Bu aşamada, domates sosunu, pirincin üstüne ekleyip, son bir kez karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısıp pilavı 13 dakika pişirin.
Pilav pişerken biz de çipuralarla ilgilenelim. Karınlarına küçük kesikler atın, üstlerine tuz biber ekip içlerine yabani mercanköşk yaprağı doldurun. Büyük bir tavada yağı ısıtın. Yağ ısınınca, balığı mısır ununa batırıp, her bir yüzünü cızırdayan yağda üçer dakika pişirin. Balığın eşit bir şekilde pişmesi için balığın bol yağda pişmesi önemlidir. Balık, altın rengi alıp kıtır kıtır olunca, hazır demektir. Balığı yağın içinden alıp, bir mutfak havlusunun üstünde yağının çekilmesini bekleyin.

Yemeklerimiz hazır: Kızarmış çipura ve domatesli pilav. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 3 adet çipura
  • 150 gram beyaz pirinç
  • 100 gram mısır unu
  • 5 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yabani mercanköşk yaprağı
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 bardak su
  • 1 litre kızartma yağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Benzer Tarifler