Tarif

AutoCook Pro’nun haznesine sıvı yağı ekleyin. Kızartma sepetini hazneye yerleştirin. Kızartma programına gelin ve orta seçeneğini seçin. Sinyal sesini duyduğunuzda başla tuşuna basın.

Mantının önce yarısını, sonra diğer yarısını 10’ar dakika kızartın. Kızarttığınız mantıları sıcak kalabilecekleri bir kaba alın.

Hazneyi temizleyin. AutoCook Pro’da hafif kızartma programına gelin ve kısa seçeneğini seçerek süreyi 3 dakikaya ayarlayın. Tereyağını hazneye ekleyin tuzu, pul biberi ve kekiği yağda kızartın.

Hazırladığınız mantıya sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ekleyip, kızarttığınız tereyağlı sosu üzerinde gezdirin. Kızarmış mantınız servise hazır.

Malzemeler

  • 1 litre sıvı yağ
  • 500 gr mantı
  • 100 gr tereyağı
  • 300 gr yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tutam kuru kekik
  • 1 tutam tuz
  • karabiber
  • kekik

Benzer Tarifler