Tarif

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve su dolu bir kabın içerisinde soğutun.

Haşlanan patatesleri rendenin ince tarafını kullanarak genişçe bir kasenin içine rendeleyin.

İçerisine kaşar peyniri, toz parmesan, pul biber, kuru kekik, toz kırmızıbiber, cajun baharatı, tuz ve karabiberi ekleyin. Frank soğanlarını çok ince kıyın ve karışıma ilave edin. Galeta ununu ekleyin. Grissinileri de elinizle parçalayarak karışıma ekleyin ve yumurtayı da üstlerine kırın. Karışım bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlenmeye bırakın.

Kurutulmuş domatesleri sıcak su dolu bir kasede bekletip yumuşatın. Yumuşamış domatesleri mutfak robotuna koyun, köz biberi de dilimleyip ilave edin. Sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber; balsamik sirkesi, beyaz şarap, sızma zeytinyağını ve balı ekleyin. Püre olana kadar çekin. En son içine taze biberiyeleri ilave edip tekrar çekin.

2 ayrı kaseye sırasıyla yumurta ve galeta ununu koyun.

Tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın.

Patates hamurundan elinizle parçalar alıp toplar haline getirin ve önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırıp yağda kızartın. Fazla yağlarını süzmeleri için peçete serili bir tabağa çıkartın.

Patates toplarını hazırladığınız köz biberli sos ile servis edin. Üzerlerini taze fesleğen ve sızma zeytinyağı ile süsleyin.

Malzemeler

Parmesanlı patates topları için:

  • 3 adet patates
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 80 gram toz parmesan peyniri
  • 2 tutam pul biber
  • 2 tutam kuru kekik
  • 2 tutam kırmızı toz biber
  • 2 tutam Cajun baharatı
  • 6 adet Frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 adet grissini
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Sos için:

  • 2 adet köz biber
  • 6 adet kuru domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 5 yaprak biberiye

Kızartmak için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler