İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kızılcıklı Brownie

Oylama 0/5

Tencerenin içine tereyağını koyup kısık ateşte eritin.

Yumurtaları çukurca bir kasenin içerisine kırıp çırpma teliyle çırpın.

Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip sıyırarak içindeki tohumsu kısmını çıkartın.

Tereyağı eriyince içerisine toz şekeri ilave edin ve çırpma teliyle çırparak ikisini birbirine karıştırın.

Unu bir kaseye koyun ve içerisine kabartma tozu, tuz ve kuru sodayı ekleyip karıştırın.

Vanilya tohumlarını erimiş yağ ve şekerin içine ekleyip karışımı hafifçe çırpın.

Çırpılmış yumurtayı, tereyağını çırparak yavaşça tencereye ekleyin. Karışımı ateşin üzerinden alın.

Karışımı çırpmayı sürdürerek yavaş yavaş unu ilave edin.

İçerisine doğranmış beyaz çikolata ve kuru kızılcıkları (yaban mersini) ekleyip tekrar karıştırın. Bütün karışımın iyice karışmasını sağlayın. Beyaz çikolata karışımın sıcağıyla kendiliğinden eriyecektir.

Fırın kabının içine hafif tereyağı sürün ve üzerine yağlı kağıt serin.

Karışımı fırın kabına transfer edin ve kaşıkla hafifçe şeklini düzeltin.

Önceden 180 C ye ısıtılmış fırında ortası yumuşak kalıp üstü çıtır çıtır olana dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Pişen browniyi dikkatlice fırın kabından çıkartın ve hafif ılınınca dilimleyip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza